Helpt u ons mee nog meer kinderen te laten watersporten?

15 mei, 2018

Helpt u ons mee nog meer kinderen te laten watersporten?

Het Watersportverbond zet zich in om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de watersport. De initiatieven Optimist on Tour, Q-cup en het lesprogramma ‘Proef de Zee’ hebben als doel kinderen door te laten stromen naar verenigingen en blijvend te verbinden aan de watersport. Om dit doel te bereiken, werkt het Watersportverbond samen met aangesloten verenigingen, basisscholen, gemeenten, lokale initiatieven en zeilscholen.

Proefles na Optimist on Tour
Om de kans te vergroten dat deze kinderen blijven watersporten, krijgen alle kinderen die deel hebben genomen aan Optimist on Tour een brief mee naar huis. Hierin is een overzicht opgenomen van het vervolgaanbod in hun regio. Wanneer kinderen nog een keer (gratis) een proefles kunnen volgen, is de kans op het het volgen van een cursus veel groter. Ze kunnen immers zien en ervaren hoe leuk het is om op een vereniging les te krijgen.

Voor dit vervolgaanbod, een gratis proefles bij een vereniging, werken we graag met u samen. Het is belangrijk dat deze proefles gratis is en dat de kinderen niet deel uitmaken van een bestaande groep. Zo kunnen kinderen op een leuke, laagdrempelige manier nogmaals kennismaken met de watersport. Daarnaast is een specifieke datum voor deze proefles gewenst. Wij hopen natuurlijk dat de kinderen die gebruik maken van een gratis proefles ook daadwerkelijk bij uw vereniging blijven zeilen!

Mocht u het leuk vinden om kinderen een gratis proefles aan te bieden op de vereniging, dan ontvangen wij graag de volgende gegevens:

  • Datum en tijdstip proefles
  • Inhoud proefles
  • Bij wie kunnen ze zich aanmelden en hoe?
  • Bij wie kunnen ze terecht voor vragen?
  • Eventueel extra informatie

Deze informatie kunt u per mail toesturen aan charlotte.van.leerdam@watersportverbond.nl.

Uw jeugdaanbod
Heeft u speciaal aanbod voor de jeugd, bijvoorbeeld windsurflessen of een zeilkamp? Het Watersportverbond zet uw vereniging graag in de kijker bij alle jonge deelnemers van Optimist on Tour. Na deelname aan Optimist on Tour kunnen kinderen gratis lid worden van de Otterclub. Leden van de Otterclub (op dit moment ruim 18.000 kinderen) ontvangen periodiek de ‘Otterpost’, een digitale nieuwsbrief met het laatste watersportnieuws. Hier kunnen wij ook uw aanbod in meenemen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Dan ontvangen wij graag de volgende informatie:

  • Wat voor lessen kunnen kinderen bij uw vereniging volgen?
  • Datum en tijdstip lessen
  • Bij wie kunnen ze zich aanmelden en hoe?
  • Bij wie kunnen ze terecht voor vragen?
  • Eventueel extra informatie

Deze informatie kunt u per mail toesturen aan communicatie@watersportverbond.nl.

Background