Jeugdleden binden aan uw vereniging met Optimist on Tour

15 mei, 2018

Jeugdleden binden aan uw vereniging met Optimist on Tour

Het Watersportverbond heeft via het succesvolle programma Optimist on Tour al meer dan 51.000 kinderen kennis laten maken met de watersport. De ‘landelijke’ Optimist on Tour doet veel plaatsen aan, maar kan helaas niet overal aanmeren. Het Watersportverbond helpt verenigingen en vaarscholen daarom graag om zelf ook een Optimist on Tour te organiseren voor het aantrekken van (nieuwe) jeugd. Een aantal verenigingen hebben dit jaar al van dit aanbod gebruik gemaakt. Zij hebben bijvoorbeeld Optimist on Tour georganiseerd tijdens een open dag, in het zwembad of organiseerden een gratis proefles bij hun vereniging.

Volle groep opti-kids bij Watersportvereniging Aegir
Op 18 maart organiseerde WSV Aegir uit Rotterdam een Optimist on Tour. Vanuit het Watersportverbond was er een hoofdinstructeur aanwezig om de vereniging te ondersteunen. Het was een mooie dag (met veel wind, dus er is ook veel aandacht aan de theorie besteed) met 20-25 enthousiaste kinderen uit de omgeving. “Het gaafste is dat de inschrijvingen voor de beginners in de opti zijn verdubbeld! De vereniging is vastbesloten de trainerspoule te versterken”, aldus de hoofdinstructeur.

WV de Nieuwe Meer laat 40 kinderen omslaan in het zwembad
WV de Nieuwe Meer organiseerde een Optimist on Tour in het zwembad. Veertig kinderen hebben meegedaan aan deze activiteit gericht op veiligheid en plezier. De kinderen hebben in een veilige omgeving geleerd wat er gebeurd als je met je Optimist omslaat, wat je dan moet doen en dat dit helemaal niet eng is. Ook hebben ze leren zwemmen met een zwemvest. Een zeer geslaagde dag voor de kinderen, instructeurs en natuurlijk de vereniging! Het Watersportverbond hielp de vereniging met een inschrijfsysteem en heeft de activiteit gepromoot via de website www.optimistontour.nl.

Nieuwe jeugdleden dankzij gratis proefles bij Watersportvereniging Braassemermeer
Optimist on Tour lag op vrijdag 16 maart in de Hofvijver in Den Haag. Elk kind dat deelneemt aan Optimist on Tour, ontvangt na afloop een brief mee naar huis met hierin informatie van verenigingen die een gratis proefles verzorgen. Ook Watersportvereniging Braassemermeer organiseerde een gratis proefles bij de vereniging na afloop van Optimist on Tour op de Hofvijfer. “We hebben acht reacties gekregen op ons aanbod voor een proefles en daar zijn we erg blij mee. Deze kinderen zijn bij ons voor het eerst het water op gegaan. Veel kinderen waren enthousiast om door te gaan met zeilen. Een groot succes!” Aldus Rob de Jeus, afdeling jeugdzeilen WV Braassemermeer.

Ook een Optimist on Tour of proefles organiseren bij uw vereniging?
Wilt u ook een Optimist on Tour of proefles organiseren en op deze manier de instroom van jeugd vergroten of de vereniging op een leuke manier in de regio op de kaart te zetten? Pak dan samen met het Watersportverbond deze kans. Het Watersportverbond ondersteunt de vereniging in de organisatie door het handboek ter beschikking te stellen, advies te geven en uw Optimist on Tour via onze kanalen te communiceren. Daarnaast is het (wanneer beschikbaar) mogelijk materialen te lenen en om op de dag zelf een instructeur van het Watersportverbond in te zetten. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met Charlotte van Leerdam via charlotte.van.leerdam@watersportverbond.nl. Ook kunt u bij Charlotte alle informatie met betrekking tot een proefles aanvragen en of direct uw proefles doorgeven.

Background