Jeugdselectie World Sailing Youth Worlds bekendgemaakt

14 mei, 2018

Jeugdselectie World Sailing Youth Worlds bekendgemaakt

Na een succesvolle editie van de Dutch Youth Regatta 2018, die van 10 t/m 13 mei in Workum plaatsvond, is het nieuwe jeugdteam gepresenteerd dat zich gekwalificeerd heeft voor de World Sailing Youth Worlds. Deze wereldkampioenschappen voor jong zeiltalent vinden dit jaar plaats in Corpus Christi, Texas (USA) van 14 t/m 31 juli 2018 en zijn een uitgelezen kans voor de Nederlandse talenten, om in een internationale selectie van toptalenten te laten zien wat ze in huis hebben.

Het team van Nederlandse zeilers dat zich heeft gekwalificeerd bestaat uit negen talenten, verdeeld over verschillende klassen:

29er meisjes Tess Wilschut & Merle Louwinger

29er jongens Lars Postma & Pim Schep

Laser Radial jongens Aleksandr Moliakov

Laser Radial meisjes Emma Savelon

RS-X jongens Jim van Someren

Nacra 15 mixed Laila van der Meer & Bjarne Bouwer

Het 29er-team Postma&Schep deed in 2017 ook al mee aan het WK en eindigde toen, na een week met voor het duo lastige omstandigheden, als 23e. Voor Lars Postma wordt het zijn derde WK bij de jeugd.

En ook Bjarne Bouwer voer in 2017 al mee met het WK. Toen nog in een jongensteam met Elliot Savelon. Het duo werd toen 5e. Nu de Nacra15 een mixed-discipline is geworden vaart hij met Laila van der Meer, waarmee hij zich onlangs ook heeft weten te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen.

De talenten worden tijdens het jeugd wereldkampioenschap gecoacht en begeleidt door Margriet Mathhijsse, Casper Bouwman en Rob Sepers. Samen zullen ze er alles aan doen om een maximaal resultaat te behalen tijdens de World Sailing Youth Worlds. We wensen de zeilers en hun coaches heel veel succes!

Background