Kennismaken met catamaranzeilen en verenigingen tijdens opstapdagen

04 mei, 2018

Kennismaken met catamaranzeilen en verenigingen tijdens opstapdagen

Het Watersportverbond organiseert samen met een aantal catamaranverenigingen de open dagen (opstapdagen) voor catamaranzeilen. Deze open dagen vinden plaats in het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni. De kans om kennis te maken met het catamaranzeilen en verenigingen door heel Nederland!

De opstapdagen vinden op meerdere dagen tussen 26 - 27 mei en 2 - 3 juni plaats, dit geeftje de kans bij verschillende verenigingen te kijken, op meerdere types catamaran te varen en op diverse wateren te zeilen. Catamaranverenigingen zitten veelal aan de kust, dit betekent dat zij dus op zee varen. Een spectaculaire manier om te zeilen, maar misschien ook een beetje spannend. Je moet tenslotte wel door de branding. Hoe fijn is het dan als je bij iemand anders op kan stappen die hier al veel ervaring mee heeft.

Beginnen op binnenwater
Er zijn in Nederland ook een aantal catamaranverenigingen die op binnenwater zeilen. Een perfecte locatie om het catamaranzeilen te leren, voordat je misschien de overstap maakt naar het brandingzeilen. De verenigingen laten je tijdens een opstapdag niet alleen het water op gaan. Ze vertellen je alles over de activiteiten op de vereniging, welke faciliteiten ze bieden en wat je nog meer kunt verwachten als je lid wilt worden. Kom langs bij de verenigingen, vaar mee met een ervaren catamaranzeiler, maak kennis met de sport, laat je informeren over de activiteiten en faciliteiten en wie weet heb je er straks een nieuwe hobby bij!

(tekst loopt door onder afbeelding)

Leer catamaranzeilen
Omdat de open dagen verspreid over meer dagen liggen, heb je alle tijd om bij verschillende verenigingen te kijken. Zo ontdek je de verschillende facetten van het catamaranzeilen en heb je de kans zowel bij kustzeilverenigingen te kijken als bij verenigingen die op binnenwater varen. Begin je net met zeilen, dan is het misschien fijn om het te leren op binnenwater. Heb je al wat ervaring met zeilen en wil je de overstap naar catamaranzeilen maken? Dan is de stap naar een kustvereniging misschien niet zo gek. Natuurlijk is er op de open dagen ook plaats voor ervaren catamaranzeilers, dit is je kans eens bij een andere vereniging te kijken.

Kennismaken
Kom kennismaken met de prachtige zeilsport en de verenigingen die de sport faciliteren. Omdat de verenigingen activiteiten verspreid organiseren kunnen geïnteresseerden op de website van het Watersportverbond een kaart vinden met alle catamaranverenigingen en aanvullende informatie. Deze kaart zal de komende weken verder geüpdatet worden met het laatste nieuws en informatie. Let op! Wil je langskomen bij een opstapdag? Meld je eerst aan bij de vereniging! De vereniging zorgt voor het materiaal en begeleiding.

Klik hier voor meer informatie over het catamaranzeilen en de Opstapdagen. Volg ook het Facebook-evenement voor het laatste nieuws en activiteiten bij de verenigingen. 

Background