Opleiding Kajakinstructeur 3

13 september, 2018

Opleiding Kajakinstructeur 3

Op zondag 11 november 2018 start bij Kanovereniging Zeeburg te Amsterdam de opleiding Kajakinstructeur 3. Als er binnen uw vereniging deelnemers zijn, meldt ze dan snel aan! Wellicht kunt deze informatie ook overnemen op uw website of in uw clubblad en wie weet blijken er leden te zijn die graag instructie willen gaan geven.

Na het afronden van de opleiding Kajakinstructeur 3 is de deelnemer in staat zelfstandig te les geven in de kajak aan individuen of groepen. In deze opleiding leer je hoe je lessen voorbereidt en veilig en plezierig uitvoert. Die lessen zijn meestal gericht op het behalen van de kajakvaardigeheidsdiploma’s A en B. We gaan daarom in op het afnemen van vaardigheidsexamens en de bijbehorende eisen, maar de instructeur is ook in staat introductiecurssen te geven en andere activiteiten te organiseren. Uiteraard maken blessurepreventie, de vaarregels en hydrodynamica ook deel uit van het opleidingsprogramma.

 

De opleiding neemt vier cursusdagen in beslag + één examendag. Daarnaast moet je het geleerde in praktijk brengen - vaak bij de eigen  vereniging - en moet je je activiteiten vastleggen en bewaren in een zogenaamd portfolio. De duur van deze praktijk(stage) is afhankelijk van wat je al eerder hebt gedaan op het gebied van lesgeven en andere activiteiten die daar aan kunnen bijdragen.

 

De opleiding is zo opgebouwd dat de deelnemer een individueel afrondingstraject heeft en daar zelf verantwoordelijk voor is. Een leercoach helpt daarbij en op locatie moet je een praktijkbegeleider zien te vinden die helpt om beter te worden in het lesgeven. Vaak zijn dat de ervaren lesgevers op de club.

De opleiding wordt afgesloten met theorie-examen, het geven van les van ca. 2 uur met een gesprek voor- en achteraf en een beoordeling van het portfolio. Dit alles volgens de normen van NOC*NSF.

Toelatingseisen

Minimum leeftijd 18 jaar

Kunnen zwemmen

Eigen vaardigheid vergelijkbaar met Kajakvaardigheid B


Data

De opleiding start op zondag 11 november 2018 bij KV Zeeburg te Amsterdam. De andere 3 dagen staan gepland op zondag 2 december 2018, zondag 20 januari 2019 en zondag 10 maart 2019.

 

Kosten

De kosten van de opleiding zijn € 300,- (ledenprijs).

  1. Het Handboek Kanolesgeven word kosteloos digitaal bescshikbaar gesteld.

    Inschrijven
    Je kunt je inschrijven via www.mijnwatersportverbond.nl. Je e-mailadres is je gebruikersnaam. (via de webshop)

    Mochten er vragen zijn over deze opleiding of het inloggen op mijnwatersportverbond.nl dan horen wij dat graag via opleidingen@watersportverbond.nl
Background