Masterclasses zorgen voor kennis en intervisie

11 april, 2019

Masterclasses zorgen voor kennis en intervisie

Dit jaar is het Watersportverbond gestart met het organiseren van masterclasses voor verenigingen. Dit zijn kleine groepen, 5 tot 10 verenigingen, die we begeleiden aan de hand van een vooraf bepaalde gezamenlijke hulpvraag. Denk aan complexe accommodatie vraagstukken (gedwongen verplaatsingen, erfpacht verhogingen, fusies) of beleidsvraagstukken (meer jeugdleden, open club worden).

De verenigingen pakken dit vraagstuk met een procesbegeleider gezamenlijk aan en delen ervaringen met de andere verenigingen. De sessies bestaan grotendeels uit interactieve oefeningen. Dit levert kennis en veel intervisie op. Hier leest u meer over de masterclasses en vindt u de verenigingen die u kunt benaderen voor ervaringsvragen over het betreffende leergebied.

Op dit moment worden er 3 masterclasses aangeboden:

Deelnemers: WV Lelystad, WSV Brouwershaven, WSV Doeshaven, ZC’37
Status: 2e sessie gepland met elkaar

Reacties: ‘Heel nuttig om met elkaar van gedachte te wisselen’, ‘goed initiatief!’

Deelnemers: WV doordrijvers, Alphense Kanovereniging De Kromme Aar, Watersportvereniging Hoorn, WV de Schinkel, WSV De Eendracht, WV Makkum, WSV Onklaar Anker
Status: 2e sessie gepland met elkaar

Reacties: ‘Deze sessie zorgde er voor ons voor dat we verder nadenken dan we gewend zijn’, ‘Wij vonden veel herkenning bij de andere verenigingen’, ‘Ik ben er heel enthousiast van geworden. ‘Nu we nadenken over de doelen, wordt de aanpak makkelijker’

Deelnemers: WV Lelystad, zeilclub Kurenpolder, EWVA
Status: 1e sessie gepland, nog plaatsen beschikbaar

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met coördinator Verenigingsondersteuning, Mirella Feeke via mirella.feeke@watersportverbond.nl.

Background