Vertrouwenscontactpersoon op uw vereniging? Volg de opleiding!

11 april, 2019

Vertrouwenscontactpersoon op uw vereniging? Volg de opleiding!

Vanuit DeWeerelt van Sport organiseren de gezamenlijke bonden (Nevobo, KNHB, NGF, Watersportverbond en NSkiV) een opleiding tot vertrouwenscontactpersoon en een huiskamersessie voor sportbestuurders. Dit doen we gecombineerd op 1 dag, zodat bestuurders en VCP’s van een vereniging samen werk kunnen maken van een veilige omgeving binnen de club.

Opleiding tot vertrouwenscontactpersoon
Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of zij preventiebeleid willen ontwikkelen. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De training is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch.

Huiskamersessie: herkennen en voorkomen (seksueel) grensoverschrijdend gedrag
Daarnaast bieden we parallel een huiskamersessie voor bestuurders over herkennen en voorkomen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Dit is een workshop waarmee jouw bestuur zelf de gereedschappen in handen krijgt om toekomstige situaties effectief aan te pakken. Als het goed is, gaat iedere bestuurder na afloop weg mee een stappenplan hoe ze hun vereniging (nog) veiliger gaan maken.

Wanneer?
Zaterdag 4 mei, 09:30 - 16:30 uur
Locatie: De Weerelt van Sport

Voor meer informatie over de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon klik hier >>

Background