Gratis module vrijwilligersmanagement beschikbaar voor jouw vereniging

09 mei, 2019

Gratis module vrijwilligersmanagement beschikbaar voor jouw vereniging

Het Watersportverbond biedt haar aangesloten verenigingen de mogelijkheid om gebruik te maken van de online module vrijwilligersmanagement.

Voldoende actieve en betrokken vrijwilligers vinden, binden en behouden: het kan! De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren in je vereniging. De online module Vrijwilligersmanagement kan je hierbij helpen!

In deze omgeving zal je als bestuurder worden geïnspireerd, lees je interessante tips, maar bovenal krijg je praktische handvatten om vorm te geven aan alles wat te maken heeft met het werven, binden en behouden van vrijwilligers.

Samengevat doorloop je, om tot dit resultaat te komen, de volgende route in deze online omgeving:

  • Wat betekent de vrijwilliger voor jouw club?
  • Vaststellen van de huidige situatie en ontwikkelpunten op dit thema voor jouw club.
  • Anders leren kijken naar de taken en functies die er gedaan moeten worden om de vereniging draaiende te houden.
  • Inzicht verkrijgen in de drijfveren van jouw (potentiële) vrijwilligers.
  • Heel veel tips en inspiratie, bijvoorbeeld op het gebied van werving van nieuwe vrijwilligers en voor het behouden van vrijwilligers. Maar dan eens anders dan je gewend bent.
  • Handvatten voor het neerzetten van een verenigingscultuur waarin mensen als vanzelfsprekend een steentje bijdragen aan de taken die verricht moeten worden

Het Watersportverbond heeft een aantal inlogcodes ingekocht en biedt daarmee de aangesloten verenigingen de mogelijkheid om gratis van deze tool gebruik te maken. Wilt u aan de slag met vrijwilligersmanagement, stuur dan een mailtje naar vereniging@watersportverbond.nl en wij sturen u een inlogcode toe.

Bijeenkomsten
Op maandag 3 juni worden in De Weerelt van Sport (Ortheliuslaan 1041, Utrecht) twee bijeenkomsten georganiseerd, waarin verenigingen worden geïnformeerd over deze module en aan de hand van deze module wordt ingegaan op vrijwilligersmanagement

Deze bijeenkomsten worden in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging georganiseerd. Verenigingen van het Watersportverbond zijn van harte welkom om zich hierbij aan te sluiten. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Optie 1: maandag 3 juni van 13:00 uur tot 17:00 uur

Optie 2: maandag 3 juni van 18:00 uur tot 22:00 uur

Verenigingen kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via dit formulier. Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling verenigingsondersteuning, Mirella Feeke en Louise Polet, via vereniging@watersportverbond.nl

Background