Jeugd WK Zeilen 2022

Allianz Jeugd WK Zeilen 8-15 juli 2022 in Den Haag, Scheveningen

 Van 8 tot en met 15 juli komt de beste jeugd van de wereld tot 19 jaar naar Den Haag, Scheveningen, voor de 50ste editie van het Jeugd WK Zeilen. Dit toernooi is hét opstapje voor de jeugd naar het WK zeilen.

Tijdens het Jeugd WK nemen talenten vanuit de hele wereld het tegen elkaar op in de tien Olympische klassen. Tijdens deze editie wordt voor het eerst kitesurfen toegevoegd. Per klasse mag één deelnemer zijn/haar land vertegenwoordigen, net als bij de Olympische Spelen. Er wordt op het hoogste niveau gezeild en vanuit hier kunnen de talenten doorstromen naar de top. Er zijn bijna geen olympische medaille winnaars die niet op het Jeugd WK hebben gestaan.

 

Sociale aspect van Jeugd WK

In de loop van de jaren groeide het Jeugd WK uit tot meer dan een krachtmeting van alle jonge talenten over de hele wereld op één centrale plek. Het evenement zorgt ook voor sociale cohesie van alle deelnemers onderling. Sociale activiteiten zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het evenement met het doel vriendschappen voor het leven te creëren. Zeker op dit moment in de nasleep van de Corona-pandemie.

 

Deelnemende klassen Jeugd WK Zeilen
 1. 420 men
 2. 420 women
 3. 29er men
 4. 29er women
 5. Nacra 15
 6. IQ foil men
 7. IQ foil women
 8. Kitefoil men
 9. Kitefoil Women
 10. Ilca 6
 11. Ilca 7

 

Meer over het Jeugd WK Zeilen

 

De partners van het Watersportverbond