Leren watersporten bij jou in de buurt met de Mobiele (pop-up) Zeilles 

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil je graag een eerste echte zeilles volgen bij jou in de buurt? Dat kan met de Mobiele Zeilles!

Marit Bouwmeester (TeamAllianz) - Olympisch kampioen Zeilen: "Wat is de Mobiele Zeilles een gaaf initiatief voor kids uit Den Haag! Dit is dé manier om een maand lang echt even op zeilles te gaan en plezier te maken op het water"

In juni 2022 vond de eerste Mobiele Zeilles plaats in Den Haag. Dit was een groot succes. In 2023 organiseren we een nieuwe reeks Mobiele Zeillessen op meerdere locaties in Den Haag. Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met het zeilen? Of ben je na een eerste kennismaking met watersport zo enthousiast geworden en klaar voor een eerste echte zeilles. Dat kan met de Mobiele Zeilles!

Sinds 2014 heeft het Watersportverbond door middel van het jeugd watersportprogramma Optimist on Tour 125.000 kinderen kennis laten maken met watersport. Echter blijkt de afstand om hierna een vervolgstap te maken in de watersport naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak nog te groot. Daarom introduceert het Watersportverbond samen met Team West en Gemeente Den Haag de Mobiele Zeilles. Deze zeilles komt naar jou toe in plaats van dat jij naar een watersportvereniging of vaarschool toe moet gaan. Het enige wat je mee moet nemen, is je sporttas! 

 

Wanneer

In aanloop naar The Ocean Race The Hague (11–15 juni 2023) en het Allianz WK Zeilen (10–20 augustus 2023) starten we met een tweede editie van de Mobiele Zeilles op meerdere locaties in Den Haag. Bij deze editie kun je vier weken lang lessen van 1,5 uur volgen van een gecertificeerde instructeur van Team West. Je kunt je inschrijven voor een lessenreeks van 1 les per week gedurende vier aaneengesloten weken in mei of juni 2023.

 

Mobiele Zeilles 1:

Locatie: Wateringseveld, Athenesingel 38, 2548 TH, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Dinsdag 16 mei
 • Dinsdag 23 mei
 • Dinsdag 30 mei
 • Dinsdag 6 juni
Mobiele Zeilles 2: 

Locatie: Wateringseveld, Athenesingel 38, 2548 TH, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Donderdag 18 mei (verplaatst naar donderdag 15 juni)
 • Donderdag 25 mei
 • Donderdag 1 juni
 • Donderdag 8 juni
 • Donderdag 15 juni
Mobiele Zeilles 3:

Locatie: Madestein, Madepolderweg 100, 2553 EG, Den Haag
Tijdsblokken: 15:15-16:45 uur en 16:45-18:15 uur. 

 • Donderdag 15 juni
 • Donderdag 22 juni
 • Donderdag 29 juni
 • Donderdag 6 juli

Voor wie

De Mobiele Zeilles wordt speciaal georganiseerd voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Je hoeft niet eerder gezeild te hebben, iedereen is welkom. Per blok zijn er 24 plekken beschikbaar. 

 

Inschrijving en kosten

Wil je meedoen aan de Mobiele Zeilles? Schrijf je in via deze inschrijflink. Let op: wees erop tijd bij want er zijn 24 plekken per tijdsblok beschikbaar. Deelname aan de Mobiele Zeilles kost €50,- euro voor vier lessen. Deze lessen gaan altijd door. Mocht er slecht weer voorspeld zijn, wordt er op de kant een alternatief programma aangeboden.  

 

Over de Mobiele Zeilles

Om een vervolgstap te maken in de watersport blijkt de afstand naar watersportverenigingen of vaarscholen in eigen omgeving vaak te groot. Met de Mobiele Zeilles wil het Watersportverbond de drempel om een eerste zeilles te volgen, verlagen. Veiligheid, een goede lessenreeks gegeven door gekwalificeerde instructeurs en plezier staan hoog in het vaandel. De Mobiele Zeilles is een initiatief van het Watersportverbond in samenwerking met Team WestJachtclub ScheveningenKWV De KaagHaagse Kust Zeil Vereniging en Gemeente Den Haag. Bij succes investeert Gemeente Den Haag in een blijvende pop-up locatie. De Olympische sporters uit Team Allianz steunen dit initiatief en zullen de laatste les aanwezig zijn.  

Richting The Ocean Race The Hague en het Allianz WK Zeilen 2023 in Scheveningen, Den Haag, wil de Gemeente de Mobiele Zeilles op meerdere plekken in Den Haag mogelijk maken. Wil je meer weten over de Mobiele Zeilles? Neem dan contact op via info@watersportverbond.nl

De partners van het Watersportverbond