World Cleanup Day 2023

Wandelend, varend of suppend zwerfafval verzamelen tijdens World Cleanup Day op 16 september, doe je mee?

Op 16 september is het World Cleanup Day 2023. Op deze dag vindt tevens de afsluitende editie van Clean up on Tour plaats. World Cleanup Day is een grootse gezamenlijke schoonmaakactie; over de hele wereld worden opruimacties georganiseerd om het probleem van zwerfvuil aan te pakken. Inmiddels doen er 180 landen mee!

Doe mee en zet 16 september in je agenda!

Op zaterdag 16 september organiseert Het Scheepvaartmuseum in samenwerking met een groot aantal partnerorganisaties een opruimactie om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen op het land en in het water. We willen proberen om met een recordaantal mensen de handen uit de mouwen te steken! Kom bijvoorbeeld suppen bij het museum, help mee met plasticvissen op de sloep van Plastic Whale, of ga aan de slag in je eigen buurt. De plannen zijn in volle gang; zet het alvast in je agenda! Meer praktische informatie volgt snel op deze pagina.

De opruimactie tijdens World Cleanup Day is een initiatief van Het Scheepvaartmuseum, Watersportverbond, Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Clean up on Tour, Plastic Whale Foundation, Naïf, WNF en Flying Fish Foils.

World Cleanup Day met Clean up on Tour

Draag ook je steentje bij!

Tijdens de World Cleanup Day werken wereldwijd miljoenen vrijwilligers om de wereld een stukje schoner te maken. Ook jij kunt een steentje bijdragen. Organiseer samen met je vrienden of vereniging een clean up bij jou in de buurt om afval te verzamelen.

De partners van het Watersportverbond