Watersportacademy

Opleidingen van het Watersportverbond

Verbeter jouw zeil skills online!

Volg jij een CWO opleiding en kan jij wel wat hulp gebruiken dit nog sneller en gemakkelijker te doorlopen? Deze zomer kun jij zowel op als van het water je vaartechnieken verbeteren! Speciaal voor jou is er een videoserie beschikbaar die jou hierbij gaat helpen. Gewoon thuis, vanaf je laptop of tablet. Relaxt toch?

Als beginnende zeiler ben jij fanatiek, heb je wellicht wedstrijd ambitie en wil je snel beter worden. Je hebt de drang om te presteren en te ontwikkelen. Met de videoserie kun je jouw vaardigheden en technieken (online) leren verbeteren en later toepassen op het water. Je leert hoe je sneller kan varen, met meer inzicht en dus tactischer.

Wat is het?
De videoserie bevat een reeks video’s die zijn afgestemd op de CWO jeugdzeilen I eisen. In korte, duidelijke video’s met uitleg en animaties wordt je meegenomen door de meest cruciale punten van vaardigheden en technieken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je kan zien waar de wind vandaan komt, hoe je overstag kan gaan en hoe je jouw boot optuigt.

De videoserie is een aanvulling op de CWO lessen en helpt je de lessen sneller en gemakkelijker te doorlopen. Op die manier ga je goed voorbereid en met voldoende kennis het water op en verbeter je je ‘zeil skills’!

Voor instructeurs van verenigingen en vaarscholen
Ben je instructeur en geef je les aan beginnende (jeugd)zeilers? Ook dan biedt deze videoserie mogelijkheden als opleidingsmateriaal. Wil je inzicht in de benodigde vaardigheden en competenties of extra ondersteuning van de lessen, zowel voor de trainingen als tijdens? Zet dan deze videoserie in om jouw cursisten sneller en beter te leren zeilen door hen meer inzicht te geven en ondersteunend (opleidings)materiaal te bieden.

Wanneer en waar?
De videoserie is ten alle tijde online beschikbaar via het platform Sportvid. Doordat de videoserie volledig online beschikbaar is zijn de video’s altijd binnen handbereik. De videoserie wordt continue aangevuld met nieuwe video’s. Dit garandeert altijd de laatste informatie en nieuwste technieken. Ook kunnen zeilers verzoeken indienen voor de video die zij graag toegevoegd zien aan de Videoserie.

Meer informatie
Voor meer informatie neem je contact op met: opleidingen@watersportverbond.nl

Background