Boot Holland

Boot Holland

De aftrap van het watersportseizoen vindt plaats op Boot Holland van 10-15 februari 2017.

Het Watersportverbond is hier ook aanwezig. De stand van het Watersportverbond is een ontmoetingsplaats voor watersporters. We gaan graag in gesprek met watersporters en verenigingsbestuurders over wat er zoal leeft bij onze achterban, om informatie uit te wisselen en gewoon even bij te praten.

Vrijdag 10 februari 2017 - 19.30 uur - Watersportverbond stand 5062 (Friezenhal)
Workshop Welkom op het Water Weekend
Op 20 en 21 mei is het Welkom op het Water Weekend. Dit weekend is een samenvoeging van de Dag van de Watersport van het Watersportverbond en de Nationale Zeildag van de Hiswa. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met allerlei vormen van watersport in aanraking te laten komen via vaarscholen, verhuurbedrijven, watersportverenigingen en andere watersportorganisaties.

We vragen onze verenigingen om hun deuren open te zetten en activiteiten te organiseren om anderen kennis te laten maken met de watersport. Uitwaaien met een kite op zee, sloepvaren door de prachtige grachten, zeilen op de Nederlandse meren of misschien wel varen op een rib over de rivieren. Tijdens deze workshop op Boot Holland bespreken we ideeën voor activiteiten, maar ook mogelijke manieren van samenwerken met andere verenigingen of andere watersportorganisaties. En, niet onbelangrijk, hoe kun je die bezoekers vervolgens binden aan je vereniging? Opgeven: Via deze link

Zaterdag 11 februari 2017 om 13.00 uur - Watersportverbond stand (Friezenhal)
Ontmoet Marit Bouwmeester en leer alles over haar weg naar goud in Rio 
Op zaterdagmiddag 11 februari om 13.00 uur is Team Delta Lloyd zeilster Marit Bouwmeester aanwezig. In een lezing, speciaal voor de jeugd vertelt zij over haar weg naar het behalen van de gouden medaille in Rio. Na de lezing kan de jeugd haar vragen stellen en met haar op de foto. Marit blijft vervolgens nog even op de stand aanwezig voor foto’s en handtekeningen.

Zondag 12 februari 2017 om 11.00 uur - Watersportverbond (Friezenhal)
Nieuwe regels voor wedstrijdzeilen
Josje Hofland licht de wijzigingen in de Regels voor Wedstrijdzeilen toe. Een nieuwe Olympische periode (2017-2020) is gestart en dus zijn de Regels voor Wedstrijdzeilen aangepast. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in de Regels voor Wedstrijdzeilen en wat betekent dit voor zeilers en officials. Daarna zal Leo Pieter Stoel een protest in het openbaar behandelen. Het onderwerp van dit protest is nog niet bekend. Maar het is ongetwijfeld wederom een interessante case. 

Voor een volledig overzicht van alle lezingen en presentaties tijdens Boot Holland, klik hier>>
Meer informatie? Mail naar vereniging@watersportverbond.nl.

Background