De Zeiler van het Jaar Gala is een initiatief van de Stichting Zeiltrophy en het Watersportverbond en wordt mede mogelijk gemaakt door Allianz. Dit jaar vindt het gala plaats op dinsdag 20 december. Wij zijn trots op de locatie van het gala, het prachtige Scheepvaartmuseum in Amsterdam, waarmee we in mei dit jaar een nieuw partnership sloten. Het gala begint om 19.00 uur.

Traditiegetrouw reiken wij op deze avond de Conny van Rietschoten Trofee uit aan de beste zeiler van het jaar, die daarmee in de voetsporen treedt van de naamgever van de trofee, één van de grootste zeilhelden van Nederland. De Conny van Rietschoten Trofee bestaat sinds 1982 en is uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland. Naast deze trofee reiken wij ook de Coach van het Jaar Trofee, de Flyer Trofee (Jeugdtalent) en de Maastrofee (bijzondere verdienste) uit. 

Dit zijn de genomineerden voor de prijzen

De Stichting ZeilTrophy heeft de genomineerden bekend gemaakt die kans maken op de jaarlijkse zeilprijzen. De uitreiking voor 2022 vindt plaats tijdens het Zeiler van het Jaar Gala op 20 december in het Scheepvaart Museum te Amsterdam.

Lees hier meer over de genomineerden

Zeiler van het Jaar Gala
20 december 2022 Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam
Events

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond