Sinds 1946 is W.V. de Meeuwen 24 keer alleen verantwoordelijk geweest voor de Elfstedentocht te water. In 2020 maakt W.V. de Meeuwen dankbaar gebruik van de extra organisatiekracht van Koninklijke Watersportvereniging Frisia uit Grou. Beide verenigingen willen van deze 25e editie de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water maken van de afgelopen 75 jaar. In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Fryslân rijk is. De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, SUP’ers en roeiboten. In deze week doet u uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. Het inschrijfgeld voor deze week bedraagt voor kanovaarders en roeiers € 160,00 p.p.
Voor de kanovaarders en roeiers is gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden kun je op de dagen 18 en 19 juli al kamperen in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. In totaal vaar je deze week ongeveer 200 km. De dag afstanden variëren van 24 tot 44 km. Er wordt gevaren over klein water maar ook over grote meren. Voldoende kano conditie en ervaring is noodzakelijk.
De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven. Je kunt je aanmelden voor deze unieke jubileumeditie van de Friesche Elfstedenweek via de website www.wvdemeeuwen.nl.

25e Friesche Elfstedenweek - GEANNULEERD
20 juli 2020 - 25 juli 2020
WV De Meeuwen Leeuwarden

De partners van het Watersportverbond