Kan jij een beetje SUPpen of kano-en én wil je je meten met de sportprofessionals van het water? Kom dan 19 juni naar Gouda voor GoudaPeddelt.

Deze wat kortere marathons kan iedereen peddelen… Maar hoe lang je erover doet hangt geheel af van je trainingsvoorbereiding, je doorzettingsvermogen, je (eigen) materiaal en of je hebt je laten afleiden door de weelde van de natuur van dit prachtige veenweidegebied in het Groene Hart.

Langste zaterdag van dit jaar worden verschillende peddelmarathons gehouden onder de titel GoudaPeddelt. Tijdens GoudaPeddelt krijgen de deelnemers een unieke route over de stadse grachten, sloten en de waterlichamen van het prachtige groenblauwe Groene Hart voorgeschoteld. GoudaPeddelt is per kano/ kayak als per SUP (stand up paddle) te doen. De route kan als wedstrijd gepeddeld worden of als toertocht.

De gemeente Gouda ondersteunt de eerste editie van GoudaPeddelt. Exventure Sports & Events/ Watersportverbond organiseert samen met Sport*Gouda, de Reeuwijkse Watersportverenigingen en de Wateralliantie Gouda het watersportevenement. Landelijk heeft Gouda hiermee een primeur. Nooit eerder werd er een evenement voor topsporters en recreatieve peddelaars zo groots opgezet. Net als de Goudse Waterdagen wordt GoudaPeddelt in 2022 als programma-onderdeel van Gouda750 opgenomen.

De route van de (tour)tocht voor kano en SUP is +/- 17,5 km en zal starten in het hart van Gouda aan de Oosthaven (ter hoogte Noodgottstraat).

Over de stadsgrachten, langs diverse historische monumenten en onder de vele mooie bruggen door worden de deelnemers begeleidt richting de Reeuwijkse Plassen. Deze plassen staan bekend om hun prachtige maar lage bruggetjes. Een deel van de bruggetjes worden bediend, zodat het aantal obstakels voor de SUPpers beperkt blijft.

Na de Karnemelksloot is het spannendste punt voor de professionals: de historische Driewegsluis. Een peddelpassage/ overstapplaats vormt voor de ene sporter juist positief het verschil, de andere verliest er tientallen secondes. Zo wordt naast materiaal ook de voorbereiding belangrijk om te winnen.

Vervolgens wordt na de Breevaart over de Plas ’s Gravenbroek een ronde gepeddeld. Voor de recreatieve deelnemer is hier ruim mogelijkheid om een pitstop te maken. Bijvoorbeeld bij De Goudse Roei- en Zeilvereniging (meenemen mag). Na de Plas ’s Gravenbroek peddelt het deelnemersveld via een lus op de Plas Elfhoeven terug naar Gouda.

Voor iedere finisher, ligt er een mooi aandenken te wachten. De winnaars van de wedstrijden zullen uiteraard gehuldigd worden. De eerste GoudaPeddelt titels Marathon SUP en Sprint Marathon Kano worden een uur na de eerste finisher uitgereikt.

Er kan ingeschreven worden als wedstrijddeelnemer en als recreant. De routes van de peddel marathons worden door de wedstrijdleiding last-minute aan de hand van de weersvoorspellingen professioneel uitgezet en de race / tocht vindt plaats onder begeleiding van professionele wedstrijdleiding.

Programma

10:00 Start Kano

12:00 Finish Kano

13:00 Prijsuitreiking Kano

 

Inschrijven 

Gouda Peddelt
19 juni 2021 - 20 juni 2021 Gouda

De partners van het Watersportverbond