Communicatiepakket voor verenigingen

Communicatiemiddelen en diverse uitingen naar (jeugd)leden en andere belanghebbenden

Update 25 juni: De informatie op deze pagina wordt aangepast/aangevuld op basis van de persconferentie van het kabinet op woensdag 24 juni. In de komende dagen volgt meer informatie en communicatie-middelen. Houd deze pagina dus in de gaten voor nieuwe uitingen die we binnenkort beschikbaar maken.  

Om jou als vereniging en vaarschool op weg te helpen in de communicatie naar (jeugd)leden, ouders, bezoekers, trainers en andere belanghebbenden, heeft het Watersportverbond een communicatiepakket ontwikkeld met communicatiemiddelen en diverse uitingen die je kunt gebruiken richting leden. 


Poster

Hang een poster op ter kennisgeving van de maatregelen. De poster kan je het beste ophangen op zichtbare plekken en op ooghoogte. Bijvoorbeeld bij het toegangshek, het (prik)bord op de muur van het clubgebouw, de helling, botenhuis of de kraan. Attendeer daarnaast je leden van de maatregelen op de vereniging. Voeg de poster dus ook zeker toe aan de mailing, nieuwsbrief of andere uitingen richting (jeugd)leden, ouders en vrijwilligers. Een poster bij de (lokale) supermarkt ophangen kan ook. 

Heb je geen printer thuis? Vraag naar de mogelijkheden om te printen bij je vereniging, (bestuurs)leden of neem contact op met een (lokale) copyshop.  Vaak kun je hier tegen een mooi bedrag printen, plastificeren en documenten laten inbinden. Kan je gelijk vragen of ze sponsor willen worden van de vereniging. 

Download hier onder een poster in het gewenste formaat:

Jeugd

Recreanten


Zelf de poster aanpassen

Wil je de poster(s) voorzien van eigen tekst en de iconen op de poster aanpassen naar alleen de discipline(s) die op je vereniging beoefent worden? Download dan de onderstaande templates (Word-document):


Promotiemateriaal in je eigen huisstijl

Nu verenigingen langzaam hun activiteiten weer opstarten wil je misschien wel een mooie poster of flyer maken die je kunt verspreiden of op de website en social media kunt plaatsen.  Dit kan via Clubdesign! Maak makkelijk zelf promotiemiddelen als posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. 

Lees hier hoe je een account aanvraagt en start met ontwerpen.


Beachflag

Een beachflag biedt een uitstekende mogelijkheid om de maatregelen onder de aandacht te brengen op de vereniging. Download hier het ontwerp voor een beachflag:

 

Banner

Breng je (jeugd)leden, trainers en instructeurs op de hoogte van het protocol Verantwoord Watersporten en de daarbij horende regels via de gebruikelijke nieuwsbrief of mailing, maar doe dit ook via social media. Ter kennisgeving kan je een banner als afbeelding toevoegen op social media, in je nieuwsbrief of mailing. Hiervoor hebben we een aantal formaten beschikbaar gemaakt:

Download hier onder een banner in het gewenste formaat: 

Jeugd

 

Video

Informeer je leden, bezoekers en passanten ook met een video over met welke coronamaatregelen zij rekening moeten houden op de vereniging. Olympische zeilers Annemiek Bekkering en Nicholas Heiner leggen het graag aan je leden uit. Download de video en plaats deze op je website, nieuwsbrief of social media. 

 

Charlotte van Leerdam
Jeugd

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond