Topsport: gevolgen voor TeamNL Zeilen en Olympische Spelen

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Lees hier wat de gevolgen zijn voor topsport.

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland en het buitenland volgen elkaar in hoog tempo op. 


Olympische Spelen uitgesteld tot zomer 2021

De Olympische Spelen van Tokio gaan in de zomer van 2020 definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op hun site bekendgemaakt. De Spelen zullen in de zomer van 2021 plaatsvinden: van 23 juli tot en met 8 augustus.

Kwalificaties Olympische Spelen

Er wordt door World Sailing in overleg met het IOC en door het Watersportverbond in overleg met NOC*NSF bekeken hoe de nu afgelaste of uitgestelde Olympische kwalificaties (zowel nationaal als internationaal) t.z.t. vervangen of ingehaald kunnen worden. 


Trainingslocaties topsporters

Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het Topzeilcentrum weer gefaseerd in gebruik genomen. Na de aanvankelijke uitzondering voor mogelijke Olympische deelnemers en hun officiële sparringpartners, mogen sinds half mei alle talenten van de Topzeilacademie eveneens hun watertrainingen in Scheveningen (onder strikte voorwaarden) hervatten.
Het gebruik van het Topzeilcentrum is nog beperkt tot de loods en de gym, voor een beperkte groep. Kleedruimtes en kantoren worden zo min mogelijk gebruikt

 

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond