Coronavirus en de watersport

Hieronder vind je meer informatie over het coronavirus en wat het betekent voor de watersport.

De verspreiding van het coronavirus heeft grote invloed op het maatschappelijk leven en de sport. Het Watersportverbond volgt de situatie op de voet en laat zich adviseren door NOC*NSF, het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. 

Door het virus zijn er vragen bij sporters, watersportverenigingen, sportaanbieders en organisatoren over de gevolgen hiervan voor de sportactiviteiten in Nederland. Het Watersportverbond adviseert haar verenigingen, klassenorganisaties en sporters om beslissingen te nemen op basis van de adviezen van NOC*NSF, het RIVM en de plaatselijke GGD en overheden. 

In dit kennisdossier 'Coronavirus en de watersport' volgt nieuwe berichtgeving over de gevolgen van het coronavirus voor de watersport. Kijk daarom de komende periode geregeld in dit kennisdossier. 

Bekijk deze video voor het doel van de maatregelen in Nederland.

Aanbevolen artikelen

Veelgestelde vragen over het coronavirus en de watersport

Het coronavirus levert een hoop vragen op rondom de watersport. Veel mensen hebben de afgelopen dagen daarom contact met ons opgenomen. In dit artikelen geven we zoveel mogelijk antwoord op de veelgestelde vragen.

Gevolgen coronavirus voor verenigingen en watersportactiviteiten

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Dit zorgt voor veel vragen bij verenigingen. Lees hier de adviezen vanuit het Watersportverbond.

Gevolgen coronavirus voor recreatief varen

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Dit zorgt voor veel vragen bij watersporters en recreatievaarders. Lees hier de adviezen en het laatste nieuws vanuit het Watersportverbond.

Gevolgen coronavirus voor bijeenkomsten en activiteiten Watersportverbond

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Het Watersportverbond volgt de adviezen van de overheid en het RIVM en gelast ook eigen bijeenkomsten en activiteiten af. Lees hier de gevolgen voor de bond.

Gevolgen coronavirus voor topsport

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Lees hier wat de gevolgen zijn voor topsport.

Arno van Gerven
Directeur

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond