Gevolgen voor bijeenkomsten en activiteiten Watersportverbond

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Het Watersportverbond volgt de adviezen van de overheid en het RIVM en gelast ook eigen bijeenkomsten en activiteiten af. Lees hier de gevolgen voor de bond.

De ontwikkelingen rond het coronavirus volgen zich in rap tempo op. Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de Nederlandse regering heeft NOC*NSF het vervolg voor de sportsector opgepakt in samenspraak met de sportbonden. NOC*NSF adviseert haar leden (waaronder het Watersportverbond) met klem, en nu voor heel Nederland, alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden tot en met 6 april 2020 af te gelasten en de deuren van de verenigingen en sportaccommodaties te sluiten. Evenementen en samenkomsten met een vergunnigs- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.

Ook het Watersportverbond last bondsbijeenkomsten en activiteiten af in de genoemde periode. Zo heeft de HISWA Amsterdam Boat Show - en de daar aanwezige Optimist on Tour - besloten de deuren voortijdig te sluiten en is de extra Algemene Ledenvergadering van 24 maart komen te vervallen. Ook regiovergaderingen worden tot en met 1 juni opgeschort.


Optimist on Tour

Op last van de overheid mogen er tot 1 juni geen evenementen met een vergunnings- en meldplicht meer plaatsvinden. Vanwege deze maatregel is het programma van Optimist on Tour tot in ieder geval 1 juni opgeschort. Op dit moment wordt er gezocht naar nieuwe data voor de locaties die in deze periode zouden plaatsvinden. Ook de edities bij de Medemblik Regatta en het Olympisch Festival gaan, door het annuleren van beide evenementen, dit jaar niet door. 

Houd de kalender van Optimist on Tour in de gaten voor meer informatie.


Opleidingen

Alle opleidingen zijn tot na 1 juni opgeschort. Alle betrokkenen zijn per e-mail op de hoogte gebracht over het vervolg van hun opleiding. Het is mogelijk dat ook opleidingen die gepland staan na 1 juni zullen worden afgelast. Wil je vanuit huis een opleiding volgen? Volg dan een opleiding tot 'Club Official'. In zeven gratis online cursussen leer je per functie de belangrijkste zaken die nodig zijn voor die functie. Alle cursussen zijn gratis op je laptop, tablet of smartphone te volgen en voor iedereen toegankelijk. Lees hier meer over de online cursussen.


Bereikbaarheid van het Watersportverbond

De medewerkers van het Watersportverbond werken thuis en zijn op reguliere werktijden bereikbaar via telefoon en e-mail.  Daarnaast zijn wij op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 13:00 uur via +31 (0)30 3077500 en via info@watersportverbond.nl. De wachttijden kunnen langer zijn dan gebruikelijk.

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond