Gevolgen coronavirus voor topsport

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland volgen elkaar in hoog tempo op. Lees hier wat de gevolgen zijn voor topsport.

De ontwikkelingen omtrent de verspreiding van het coronavirus in Nederland en het buitenland volgen elkaar in hoog tempo op. 


Olympische Spelen uitgesteld tot uiterlijk zomer 2021

De Olympische Spelen van Tokio gaan komende zomer definitief niet door. Dat heeft het IOC (Internationaal Olympisch Comité) middels een statement op hun site bekendgemaakt. De Spelen worden verplaatst naar een datum "na 2020, maar niet later dan de zomer van 2021".


Sporters terug naar Nederland

Na de afgelasting en/of het uitstellen van verschillende Olympische zeilevenementen in het buitenland en het uitroepen van de noodtoestand in diverse Europese landen zijn de Nederlandse Olympische zeilers (en hun materiaal) terug naar Nederland gehaald. 
De Nederlandse zeilers volgen hiermee de adviezen van NOC*NSF. Lees meer over sportevenementen in het buitenland op de site van NOC*NSF.


Sluiten trainingslocaties topsporters

In aanvulling hierop heeft NOC*NSF de Nederlandse sportbonden verzocht om alle trainingsactiviteiten én huisvesting van sporters op topsportcentra en sublocaties te sluiten. Voor de Nederlandse zeilers en windsurfers geldt: de Olympische deelnemers en hun officiële sparringpartners mogen hun watertrainingen in Nederland voortzetten. Het Topzeilcentrum en de bijbehorende gym blijven gesloten. 


Kwalificaties Olympische Spelen

Er wordt door World Sailing in overleg met het IOC en door het Watersportverbond in overleg met NOC*NSF bekeken hoe de nu afgelaste of uitgestelde Olympische kwalificaties (zowel nationaal als internationaal) t.z.t. vervangen of ingehaald kunnen worden. 

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond