RiverGuide-app

Voorkom verrassingen onderweg en ga goed voorbereid op reis. Dat kan door de informatie te raadplegen op de vernieuwde website Vaarweginformatie of via de mobiele RiverGuide-app.

Voorkom verrassingen onderweg en ga goed voorbereid op reis. Dat kan door de informatie te raadplegen op de vernieuwde website Vaarweginformatie of via de mobiele RiverGuide-app van Rijkswaterstaat. Zo weten beroeps- en recreatieschippers waar ze rekening mee moeten houden op hun reis van A naar B.

Rijkswaterstaat informeert schippers al jaren via de website Vaarweginformatie en via de teletekstpagina’s 721 en 722 over bijzondere omstandigheden op en rond de vaarweg. Bijvoorbeeld over stremmingen of aangepaste bediening van sluizen en bruggen door incidenten of werkzaamheden. De site is onlangs verbeterd, waardoor deze nu ook goed te gebruiken is op mobiele telefoons en tablets.


RiverGuide-app

Naast de website kunnen schippers ook gebruik maken van de RiverGuide-app, die er in twee varianten is: een voor de beroepsvaart (RiverGuide Binnenvaart) en een voor de recreatievaart (RiverGuide Recreant). RiverGuide informeert schippers voor en tijdens de route over bedientijden van bruggen en sluizen en over hinder of stremmingen. Ook informatie over doorvaarthoogten, jachthavens, ligplaatsen, marifoonkanalen en belangrijke telefoonnummers zijn in de app terug te vinden. Rond het Rijnmondgebied en op het Julianakanaal kan de recreatieve schipper nu ook een actueel verkeersbeeld zien van naderende beroepsvaart rondom de eigen positie.

De informatie op de site en in de apps is afkomstig van Rijkswaterstaat en andere vaarwegbeheerders en is bedoeld om schippers te helpen en zo de veiligheid en doorstroming op de vaarweg te bevorderen. RiverGuide is een samenwerking van Rijkswaterstaat, diverse havenbedrijven (onder andere Rotterdam, Amsterdam, Moerdijk, Groningen, North Sea Port) en de provincies Noord-Holland, Overijssel en Zuid-Holland.


Varen doe je Samen

Meer nuttige informatie voor de reisvoorbereiding is onder meer te vinden op de pagina Recreatievaart van Rijkswaterstaat en op de website van Varen doe je Samen.

De partners van het Watersportverbond