Veiligheid

Het Watersportverbond maakt zich hard voor het verbeteren van de veiligheid op het water.

Jaarlijks vinden er ongelukken plaats op het water. Vaak door onkunde, gebrek aan relevante kennis of haperend materiaal. Kortom, ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden.

Het Watersportverbond maakt zich hard voor het verbeteren van de veiligheid op het water. Niet alleen door het geven van voorlichting over veiligheid aan boord en het waarborgen en verzorgen van opleidingen. Ook door, in samenwerking met partners, onveilige situaties en knooppunten in kaart te brengen en onderzoek te doen naar de oorzaken en goed doordachte en veilige oplossingen aan te dragen.

Aanbevolen artikelen

Marifoon

De marifoon is bedoeld voor gebruik in de maritieme communicatie en in het nautische berichtenverkeer over korte afstand.

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Het Watersportverbond werkt op gebied van communicatie over veiligheid samen met de KNRM. Het gaat dan voornamelijk over preventie, zoals het dragen van een zwemvest of het plakken van een “be traceble” sticker op je surfboard.

Varen doe je Samen!

Alles wat nodig is voor een goed voorbereide vaartocht vind je op het platform van de projectorganisatie Varen doe je Samen. Het Watersportverbond is één van de partners van deze organisatie.

Hedwich Kuipers
Belangenbehartiging

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond