Proefles na Optimist on Tour

Laat kinderen na, een landelijke, Optimist on Tour kennis maken met je vereniging.

Wij zetten ons actief in om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de watersport. De initiatieven Optimist on Tour,  Q-cup en het lesprogramma ‘Wereld van Water’ hebben niet alleen het doel om kinderen te enthousiasmeren, maar ook om ze door te laten stromen naar verenigingen en blijvend te binden en verbinden aan de watersport. 

Samenwerking met verenigingen  

Kinderen maken in de klas en door deelname aan Optimist on Tour voor het eerst kennis, maar kunnen de sport pas écht uitoefenen op een vereniging. Wij vinden het belangrijk om ouders en kinderen te informeren over de mogelijkheden in hun eigen buurt, daarom werken wij graag met onze verenigingen samen om de doorstroming te verbeteren.

Overzicht van aanbod

Op onze website www.optimistontour.nl hebben wij een overzicht van alle verenigingen die een kennismaking voor kinderen organiseren. Dit doen zij nadat een Optimist on Tour in de regio van de vereniging is geweest, maar ook vanuit het oogpunt dat ieder kind in Nederland ergens in de buurt een keertje kennis mag mogen maken met de watersport. 

 

Tips voor doorstroming naar vereniging

Enthousiaste kinderen en nieuwsgierige ouders verwijzen wij graag door naar uw vereniging. Om dit zo succesvol mogelijk te maken hebben wij de afgelopen jaren een aantal tips vanuit onze verenigingen verzameld.

  • Meert Optimist on Tour in uw regio aan, organiseer dan daarna als vereniging (in samenwerking met andere verenigingen of zeilscholen) een ‘Optimist on Tour op de vereniging’. Herkenbaar voor ouders en kinderen! 
  • Organiseer na Optimist on Tour een tweede kennismaking op de vereniging voor de kinderen die deel hebben genomen. Laat de kinderen (ouders) zich inschrijven via een link op uw website, deze link neemt het Watersportverbond mee in de mailing  naar de kinderen die deel hebben genomen en verlaagt de drempel tot deelname.
  • Organiseer tijdens een tweede kennismaking voor kinderen ook iets voor hun ouders. Vertel meer over de vereniging en de mogelijkheden die de vereniging hun biedt.
  • Geef aan het begin van het watersportseizoen uw open dag of ander watersportevenement door aan het Watersportverbond waarbij kinderen (en hun ouders) kennis kunnen maken met een watersport en uw vereniging.
  • U kunt als vereniging aanwezig zijn bij een Optimist on Tour in uw regio. Laat uw instructeurs de kinderen lesgeven en enthousiast vertellen over de vereniging en vragen beantwoorden van nieuwsgierige ouders. 

Charlotte van Leerdam
Accountmanager recreatiesport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond