Q-cup op de vereniging

Zet je vereniging op de kaart door kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met wedstrijdzeilen.

De Q-cup is een laagdrempelige wedstrijd(serie) die wordt georganiseerd door verenigingen en zeilscholen. Het concept is eenvoudig; kinderen hebben geen eigen optimist nodig, de startprocedure is overzichtelijk en de wedstrijdbaan eenvoudig. Enthousiaste instructeurs begeleiden de kinderen op de wal en op het water om het tot een veilige, leerzame en leuke ervaring te maken. 

Q-cup organiseren

Je kunt de Q-cup organiseren voor je eigen zeilers of in samenwerking met andere verenigingen in jouw regio zodat jullie een kleine serie vormen. Kinderen (en hun ouders) leren zo dat het leuk is om ergens anders te zeilen terwijl het overzichtelijk en laagdrempelig blijft. De inschrijving voor de Q-cup staat open voor alle kinderen die een bovenwinds gelegen punt kunnen bezeilen. Wanneer kinderen ergens anders hebben leren zeilen komen ze via de Q-cup bij jouw op de vereniging. 

Ondersteuning door Watersportverbond

De Q-cup wordt gecoördineerd door het Watersportverbond. Voor organiserende locaties is er een handboek en vlaggenset beschikbaar en bestaat er de mogelijkheid om sailqubes te lenen. De inschrijving van deelnemers wordt gefaciliteerd via www.qcup.nl. Daarnaast promoot het Watersportverbond de Q-cup onder haar verenigingen, aangesloten zeilscholen en kinderen in de Otterclub. 

Charlotte van Leerdam
Accountmanager recreatiesport

Heeft u een vraag? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond