Ontwikkeling bestuurders

Als bestuurder blijven ontwikkelen? Neem dan deel aan onze themabijeenkomsten, masterclasses en begeleidingstrajecten.

Om als bestuur en vereniging te kunnen blijven ontwikkelen biedt het Watersportverbond verschillende ontwikkelmogelijkheden aan.

Themabijeenkomsten 

Themabijeenkomsten zijn bedoeld om bij elkaar te komen, kennis en ervaring uit te wisselen én tot nieuwe inzichten te komen. Met welke trends moeten verenigingsbestuurders rekening houden? En waar liggen de kansen en bedreigingen voor uw vereniging? We verwelkom je graag bij een themabijeenkomst. Wij zorgen voor een expert die thuis is in het betreffende onderwerp en samen delen we ervaringen. Bekijk hier onze geplande themabijeenkomsten.

Masterclasses

Het Watersportverbond organiseert masterclasses voor verenigingen. Dit zijn kleine groepen, 5 tot 10 verenigingen, die we begeleiden aan de hand van een vooraf bepaalde gezamenlijke hulpvraag. Denk aan complexe accommodatie vraagstukken (gedwongen verplaatsingen, erfpacht verhogingen, fusies) of beleidsvraagstukken (meer jeugdleden werven, meer leden door open club te worden).

Wij zorgen voor een procesbegeleider die de verenigingen gezamenlijk leert en begeleid om de hulpvraag aan te pakken.  Verenigingen adviseren ook elkaar. De sessies bestaan grotendeels uit interactieve oefeningen. Dit levert kennis en veel intervisie op. Hier lees je meer over de masterclasses en welke masterclasses er op dit moment worden aangeboden.

Begeleidingstrajecten  

Voor verenigingen die wat meer begeleiding in de uitvoering en realisatie of procesbegeleiding nodig hebben zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden. Afhankelijk van het onderwerp kan het Watersportverbond dit zelf bieden of wij haken aan op begeleidingstrajecten van andere (sport)organisaties zoals NOC*NSF of andere initiatieven zoals De Groene Club. 

Ook kunnen wij bij een duidelijke hulpvraag procesbegeleiders inzetten uit een netwerk met sportprofessionals (SPN). Bespreek je wensen via vereniging@watersportverbond. Bekijk hier de begeleidingstrajecten die op dit moment worden aangeboden.

Overige mogelijkheden

Naast het Watersportverbond zijn er andere organisaties die opleidingen voor bestuurders aanbieden zoals: 

Dit kunnen wel betaalde opleidingen zijn.

Mirella Feeke
Verenigingsondersteuning

Vragen over dit dossier? Neem contact met mij op en ik help je verder!

De partners van het Watersportverbond