Súdwest-Fryslân maakt vaarverbinding Heegermeer-Sneekermeer pauzevrij

16 maart, 2015

Súdwest-Fryslân maakt vaarverbinding Heegermeer-Sneekermeer pauzevrij

16 maart 2015 - Met ingang van dit vaarseizoen is de gehele vaarroute tussen de Hegemer Mar en de Snitser Mar pauzevrij. Dit betekent dat er geen pauzetijden meer zijn in de brugbediening. Met het afschaffen van de pauzetijden verwacht het college dat het aantal doorvaarten in IJlst zal toenemen.

Wethouder Maarten Offinga: “De aanwezigheid van pauzetijden in de route zorgde ervoor dat watersporters kozen voor alternatieve routes. Dat is nu niet meer nodig. Dit betekent dat er meer vaarbeweging komt in IJlst. Súdwest-Fryslân is dé watersportgemeente bij uitstek! Wij hebben watersporters al veel te bieden en we gaan door met het ontwikkelen van nieuwe, aan water gerelateerde projecten en met het verbeteren van de watersportinfrastructuur. Het vervallen van de pauzetijden is daar een mooi voorbeeld van.”

 

De vaarverbinding tussen de Hegemer Mar en de Snitser Mar is de drukste vaarweg in de gemeente Súdwest-Fryslân. De bruggen in Woudsend en Sneek kenden geen pauzetijden, maar de Geeuwbrug in IJlst en de brug in Osingahuizen wel. Rond de middag en aan het einde van de middag werd de brugbediening voor de periode van een uur gestaakt. Dat is nu verleden tijd. De extra bedieningskosten zijn structureel per jaar ongeveer € 25.000,-. 

Background