Hoge opkomst bij eerste informatieavond over btw

02 december, 2016

Hoge opkomst bij eerste informatieavond over btw

Tachtig bestuursleden van watersportverenigingen uit het hele land zijn dinsdag 29 november afgekomen op de eerste informatieavond over de wijziging in de btw-regeling op ligplaatsen. De KWV Loosdrecht was gastheer van de informatieavond.

Proces
Roeland Geertzen, manager Belangenbehartiging en Infrastructuur bij het Watersportverbond, begon met een korte inleiding. Hij vertelde over het proces dat vanaf de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in februari tot nu gevolgd is. Geertzen stond met name stil bij het feit dat de inzet van het Watersportverbond en haar partners steeds is geweest alle vaartuigen btw-vrijgesteld te houden. Helaas is deze opzet mislukt, omdat de staatssecretaris van Financiën oordeelt dat het varen met motorboten niet gekwalificeerd kan worden als sport.


Inhoud
Daarna was het de beurt aan Mr. Pieter Tielemans, lid van het College van Deskundigen van het Watersportverbond. Tielemans legde haarfijn uit wat  de veranderingen zijn en welke gevolgen deze hebben voor de verschillende verenigingen. Ook beantwoordde hij vele vragen uit de zaal.


Vervolg: advies op maat
Om de verenigingen verder te helpen heeft het Watersportverbond een afspraak gemaakt met HLB Van Daal en Partners (accountants en belastingadviseurs). We kunnen voor een zeer gunstig tarief ondersteuning bieden aan onze leden. We bieden advies op maat aan individuele verenigingen, maar kunnen dit ook in groepsverband doen. Dan zit je met maximaal vier verenigingen aan tafel en kun je kennis en vragen delen. 


De presentatie van de informatieavond vind je door te klikken op deze link. Meer informatie over het advies op maat lees je binnenkort op deze website en in een extra besturennieuwsbrief.


Er zijn inmiddels vier informatieavonden gepland. Drie ervan zijn vol, maar je kunt hier nog inschrijven voor de informatieavond op woensdag 21 december in Nieuwegein.

Background