Watersportverenigingen vernieuwen

29 februari, 2016

Watersport verenigingen vernieuwen

Steeds meer watersportverenigingen schaffen boten aan die zij beschikbaar stellen voor leden. Veel mensen hebben tegenwoordig een drukke agenda, veel sociale verplichtingen en niet de behoefte om in een eigen boot te investeren.

Verenigingsboten

Watersportverenigingen willen met het beschikbaar stellen van verenigingsboten de leden een plezier doen. Optimisten, Lasers en Catamarans liggen voor de jeugd klaar om het water op te gaan. Daarnaast stellen verenigingen motorboten en sportieve zeilboten beschikbaar.

Watersportverenigingen werken zo mee aan de wensen van watersporters. Zeilliefhebbers die geen boot hebben, kunnen toch weer volop zeilen zonder te investeren in een eigen boot of geld bij te leggen voor een huurboot.

Watersportvereniging Arne in Middelburg stelt sinds kort Yngling zeilboten beschikbaar voor leden. Eenvoudige zeilboten welke veilig varen, zelf richtend zijn en sportief zeilen. De vereniging wil in spelen op de behoefte van zeilliefhebbers die willen varen maar geen boot willen aanschaffen. “Een aantal jaar geleden heb ik mijn zeiljacht verkocht, ik zal direct weer lid worden als watersportvereniging de Arne boten beschikbaar stelt voor leden. Kan ik weer lekker zeilen”, aldus Cees de Vries

Groei aantal leden

Het feit dat steeds meer watersportverenigingen boten aanschaffen voor algemeen gebruik, is een goed teken voor de groei van het leden aantal bij watersportverenigingen. Watersportverenigingen willen de watersporter een plezier doen, door de mogelijkheid te geven zowel in recreatief als wedstrijdverband deel te nemen aan de watersport. Door de vernieuwing bij de watersportverenigingen wordt de stap om actief deel te nemen aan de watersport kleiner en het aantal leden neemt toe.

Op 21 april 2016 organiseert het Watersportverbond een thema avond waar meer informatie wordt verstrekt over verenigingsboten.

Background