Varen doe je Samen! zoekt vrijwilligers en ambassadeurs

11 april, 2017

Varen doe je Samen! zoekt vrijwilligers en ambassadeurs

Het Watersportverbond is van af het begin partner van de voorlichtingscampagne "Varen doe je Samen!" en is net als de andere deelnemende organisaties van mening dat voorlichting over veilig varen noodzakelijk is. Zo houden vele vrijwilligers van het Watersportverbond zich jaarlijks bezig met het actueel houden van het diverse voorlichtingsmateriaal, en worden presentaties over veilig varen gegeven bij aangesloten watersportverenigingen. Veiligheidsbewustzijn op het water is en blijft een belangrijk thema. “Wij vinden dat de watersport op een veilige en maatschappelijke wijze moet worden beoefend. Tevens vinden we dat de watersport voor iedereen toegankelijk moet zijn”, aldus Maurice Leeser, directeur Watersportverbond.

De voorlichtingscampagne 'Varen doe je Samen!' werkt met ambassadeurs en vrijwilligers. Ambassadeurs dragen het gedachtegoed van 'Varen doe je Samen!' uit namens één van de partners. Zij draaien mee op beurzen, geven lezingen en delen graag hun kennis op het vakgebied. Zij werken vaak samen met andere ambassadeurs en vrijwilligers.

Word vrijwilliger
Vindt u het leuk om uw passie voor varen over te dragen en vindt u veilig varen en veilig vaarwater ook een belangrijk thema? Wilt u graag samen met anderen een bijdrage leveren om veilig varen te promoten? Meldt u dan aan als vrijwilliger van ‘Varen doe je Samen!’. We kunnen uw enthousiasme, expertise en inzet heel goed gebruiken. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons werk om mensen meer bewust te maken van het belang van veilig varen. Als vrijwilliger geeft u presentaties over veilig varen bij jachthavens en watersportverenigingen, op basisscholen en nautische vaaropleidingen. U staat op beurzen, helpt bij evenementen (voor of achter de schermen), leidt andere vrijwilligers op en u helpt als steward op de sluizen. We verheugen ons op uw komst en hebben er zin in om er samen een prachtige tijd van te maken!

Voordelen voor u
U krijgt er veel voor terug: u verbetert uzelf met nieuwe vaardigheden en werkervaring, dat is goed voor uw carrière en uw cv. U krijgt een reisvergoeding. U ontmoet nieuwe mensen. En het bijdragen aan veiliger varen is leuk om te doen, u krijgt er veel waardering voor.

Wat vragen we?
Minimaal Klein Vaarbewijs 1 en/of 2: kennis van en liefst ervaring met de vaarreglementen
Kennis van ‘Varen doe je Samen!’ (u vindt het meeste op deze website) Ervaring op het water
Een pre is praktijkervaring met het varen vanuit de beroepsvaart
U bent enthousiast en actief (geweest) op het water of in de waterrecreatie
U kunt en wilt veiligheid vanuit recreatie- en beroepsvaart benaderen
U vindt het leuk om te spreken voor een groep, u staat open voor discussie en u bent representatief

Hoe meld u uzelf?
U kunt u als vrijwilliger ‘Varen doe je Samen!’ aanmelden door een e-mail te sturen naar info@varendoejesamen.nl. Stuur u a.u.b. uw cv mee en u krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Background