Btw-consults voorzien in behoefte

09 januari, 2017

Btw-consults voorzien in behoefte

Als vervolg op de informatieavonden over de wijziging in de btw-regeling biedt het Watersportverbond in samenwerking met HLB Van Daal & Partners Accountants en Belastingadviseurs consults aan aan watersportverenigingen. Deze consults kunnen individueel of in groepsverband.

Op vrijdag 6 januari waren de eerste individuele consults. Als eerste werd een vereniging geholpen die al in de btw-heffing zat. Maar omdat het om een gemengde vereniging gaat met zowel motorboten als zeilboten verandert er vanaf dit jaar toch een en ander in de administratie. Pieter Tielemans, lid van het College van Deskundigen van het Watersportverbond en btw-specialist bij HLB Van Daal & Partners, kon de vele vragen van de bestuursleden naar tevredenheid beantwoorden. Daarnaast adviseerde Tielemans de verenigingen hoe ze, door slim met de boekhouding om te gaan, de btw-administratie eenvoudig kunnen houden.

Voor de middagsessie kwam een watersportvereniging met een kleine haven, die tot 2017 gebruik kon maken van de btw-vrijstelling. De vereniging verhuurt bijna uitsluitend ligplaatsen voor motorboten. Hierdoor is het grootste deel van de opbrengst btw-plichtig. Als de vereniging zich echter ook blijft richten op sportactiviteiten (zeilen, kanoën) kunnen de andere prestaties samenhangend met de watersport blijven delen in de btw-vrijstelling. Beide verenigingen waren erg tevreden met hun consult.


Er hebben zich inmiddels 18 verenigingen opgegeven voor een btw-consult. Dit zijn zowel leden als niet-leden van het Watersportverbond. Wil je ook een btw-consult op maat voor jouw vereniging? Geef je dan hier op voor een individueel consult of een groepsconsult (met maximaal vier verenigingen).


Op 18 januari organiseren we nog een laatste algemene informatieavond. Inmiddels hebben al ruim 200 verenigingen zo’n informatieavond bezocht.

Opgeven voor deze avond kan op www.watersportverbond.nl/btw  Hier vind je ook het nieuws over de wijzigingen in de btw-regelgeving.

Background