Ministerie geeft antwoord op btw-vragen watersportverenigingen

09 maart, 2017

Ministerie geeft antwoord op btw-vragen watersportverenigingen

Tijdens de vier btw-bijeenkomsten die het Watersportverbond heeft gehouden in de november, december en januari is door een aantal verenigingen vragen gesteld die de moeite waren om voor te leggen aan het Ministerie van Financiën. De antwoorden zijn nu binnen.

Het is in onze ogen een interessant document, met name de antwoorden op de vragen 8, 9 en 11. Alle vragen en antwoorden van het Ministerie zijn te vinden door te klikken op deze link. Kort samengevat zijn de antwoorden op deze vragen als volgt:

Antwoord 8: aan het eind wordt bevestigt dat de btw-vrijstelling (11-1-e) voor boten geschikt voor de sport door watersportverenigingen extensief mag worden toegepast.

Antwoord 9: Vanaf februari 2016 kan door een watersportvereniging- onder terugbetaling van de voorbelasting  - eventueel ook nog btw afgedragen over de liggelden voor zeilboten worden teruggevraagd.

Antwoord 11: IWWF gekwalificeerde waterskiboten zijn geschikt voor de sport.

Indien u vragen heeft naar aanleiding van deze antwoorden kunt u contact op nemen met vereniging@watersport.nl. Dan proberen wij deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Background