Volle bak tijdens themabijeenkomst btw op ligplaatsen

15 november, 2017

Volle bak tijdens themabijeenkomst btw op ligplaatsen

Met 50 verenigingsbestuurders in de zaal was het volle bak bij de themabijeenkomst over btw op ligplaatsen. De nieuwe locatie, DeWeerelt aan de Orteliuslaan in Utrecht, was zowel voor de organisatie als voor de deelnemers aan de avond even wennen. De locatie blijkt echter goed geschikt voor dit soort bijeenkomsten.

Na een korte inleiding van Hedwich Kuipers, coördinator verenigingsondersteuning bij het Watersportverbond, gaf btw-specialist Pieter Tielemans een zeer informatieve presentatie. Hij nam hierin zijn ervaringen met de consults met verenigingen mee en gaf een aantal goede voorbeelden en tips voor de aanwezige penningmeesters. Ook vertelde hij nog over aankomende nieuwe regels op het gebied van de btw.

Na de pauze was er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. Vele vragen waren gericht op uitzonderingen op de regel. Hoe deze in elkaar steken en moeten worden toegepast. Bijvoorbeeld wat valt wel of niet onder de vrijstelling  fondswervende diensten of leveringen. Een prangende vraag van Jachtclub Scheveningen was of verenigingen nu een verschil maken in ligplaatstarieven voor motorboten en zeilboten? Er volgde een discussie waaruit bleek dat verenigingen hier verschillend mee om gaan. Je mag verschillende tarieven toepassen of de tarieven gelijk houden, als je het maar goed beargumenteerd aan je leden voor legt.

Rond kwart over tien had Pieter Tielemans alle vragen beantwoord en kon iedereen met veel nieuwe kennis naar huis. Wilt u de presentatie van de avond terugkijken? Klik dan hier.

We blijven u op de hoogte houden over het onderwerp ‘btw op ligplaatsen’ via de besturennieuwsbrief en onze website. Wilt u andere themabijeenkomsten, met o.a. thema’s als sponsoring en de Sport Toekomstverkenning, van het Watersportverbond bijwonen? Klik dan hier voor de agenda en meer informatie.

Background