Roei- en Zeilvereniging Gouda verwelkomt 1.000e lid

21 september, 2017

Roei- en Zeilvereniging Gouda verwelkomt 1.000e lid

De Roei- en Zeilvereniging Gouda heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Onlangs mochten zij hun 1.000e lid verwelkomen. Zeker in de huidige tijd van teruglopende ledenaantallen bij sportverenigingen een bijzondere prestatie.

Het ledenaantal van Roei- en Zeilvereniging Gouda is de laatste jaren weer aan het stijgen. De vereniging, gelegen aan de ’s-Gravenbroekseplas, doet veel om het de leden naar het zin te maken en mensen enthousiast te maken voor de watersport. Zo is binnen hetzelfde lidmaatschap roeien en zeilen mogelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd: op het water maar ook aan de wal.

Op het water organiseert de vereniging activiteiten waar jong en oud bij elkaar komen. Zo is er op woensdagmiddag, - avond en zaterdagmiddag coachzeilen voor zeilers met veel en weinig ervaring, organiseert het jeugdbestuur het jaarlijkse evenement de ‘Young Ones’ voor Optimistzeilers, en voor de avontuurlijke kielbootzeilers is er de Frieslandweek. Ook voor de roeiers worden er veel activiteiten georganiseerd. Zo kunnen tijdens het coachzeilen ook roeiers het water op voor het coachroeien, en is de Goudse Mijl een bekend begrip in de omgeving. Laagdrempelige activiteiten die de verenigingsleden in contact met elkaar brengen.

Ook de sociëteit speelt een belangrijke rol op de vereniging. De plek om gezellig met elkaar na te praten, te genieten van een lekkere lunch of een hapje bij de borrel. Maar ook dé locatie waar de vereniging met enige regelmaat lezingen organiseert door bijvoorbeeld olympische kampioene Marit Bouwmeester. Juist de gastvrijheid, gezelligheid en vrijblijvendheid gaven voor zeilster Geraldine van Herk de doorslag om zich als 1.000e lid aan te melden bij de vereniging.

Kijk voor meer informatie over Roei- en Zeilvereniging Gouda op www.roeienzeil.nl.

Voorzitter Chris Stoffer heet 1.000e lid Geraldine van Herk welkom.
Foto: Stefanie Peters

Background