Carolijn Brouwer voorgedragen tot erelid WSV Braassemermeer

29 juni, 2018

Carolijn Brouwer voorgedragen tot erelid WV Braassemermeer

Carolijn Brouwer is vrijdagochtend in de teambase van Dongfeng Racing bij de finishweek van de Volvo Ocean race in Scheveningen, voorgedragen tot erelid van WV Braassemermeer. Enkele leden van de vereniging waren als verrassing naar Scheveningen afgereisd om de zeilster in het zonnetje te zetten en de verenigingsspeld op te spelden.

De afgelopen negen maanden zeilde Brouwer de wereld over. Ze voer over de ruige Zuidelijke Oceaan, zeilde langs Kaap de Goede Hoop en finishte afgelopen zondag in Scheveningen. Haar team won de Volvo Ocean Race, en daarmee was Brouwer de eerste vrouw die de grootste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld won.

Een historische prestatie waar haar vereniging WV Braassemermeer zeer trots op is. Het bestuur heeft het voornemen het erelidmaatschap tijdens de volgende algemene ledenvergadering van de vereniging in te brengen. Vooruitlopend op de ALV was de verenging uit Roelofarendsveen met een kleine delegatie naar de Race Village van de Volvo Ocean Race in Scheveningen afgereisd om Brouwer te huldigen. Bastiaan van Nunen hield een korte toespraak waarin hij zijn waardering namens de vereniging heeft uitgesproken, gevolgd door het moment waarbij bestuurslid Zeilopleidingen Rob de Jeu alvast het speldje bij Brouwer heeft opgespeld.

Later dit jaar wordt er nog een officieel moment georganiseerd waarbij Carolijn Brouwer op de vereniging gehuldigd zal worden en alle leden haar kunnen feliciteren.

 

Background