Geslaagde themabijeenkomst werven van nieuwe bestuursleden

02 maart, 2018

Geslaagde themabijeenkomst werven van nieuwe bestuursleden

Donderdagavond 1 maart 2018 vond de themabijeenkomst Bestuursleden werven plaats. 12 bestuurders van 8 verschillende verenigingen genoten van de presentatie van Bas van der Heijden, gaven elkaar nuttige tips en hielpen elkaar aan nieuwe inzichten.

Het vinden van nieuwe bestuursleden blijkt voor veel verenigingen een lastige opgave. De besturen vergrijzen en jongeren willen zich niet voor langere tijd binden aan een bestuursfunctie. Ze zijn druk met hun carrière, hebben geen tijd en zijn minder betrokken bij de vereniging. Althans, zo lijkt het. Aan het eind van de thema avond waren de aanwezigen er van overtuigd dat er andere manieren zijn om tegen besturen aan te kijken en hoe je van leden betrokken vrijwilligers en/of bestuursleden kan maken.

Tips
Eén van de tips die de spreker van de avond, Bas van der Heijden, gaf was het anders inrichten van je bestuur. Je kunt prima werken met alleen een dagelijks bestuur met daarnaast een aantal coördinatoren die in een commissie een project of een onderwerp trekken. Deze coördinatoren rapporteren aan het bestuur. Hetzelfde werk wordt gedaan, alleen niet door bestuursleden. Bas van der Heijden heeft ervaring met bestuursvraagstukken in diverse takken van sport. Hij gaf de hele avond vele voorbeelden van manieren van werven van nieuwe bestuursleden die bij andere verenigingen goed gewerkt hebben.

Anders denken
Het blijkt dat de jongere generatie van 40-ers en jonger best willen besturen, maar op een totaal andere manier communiceren dan de meeste huidige bestuursleden. Ze zijn met andere dingen bezig en hebben andere interesses. Maar ze zijn wel bereid hun talenten in te zetten voor de vereniging. Als je je verplaatst in hun wereld, dan kun je ze eerst taken laten doen die bij hun passen en die dicht bij het besturen liggen. In een latere fase kun je dan als bestuurslid binnenhalen.

Zeg geen nee
Wees creatief in het opstellen van je vacatures. Zoek geen mensen die precies passen in het keurslijf van de vacature die je hebt. Zoek geen kopie van degene die vertrekt, maar stel je open voor nieuwe talenten, waar je zelf wellicht nog niet aan gedacht had. Zeg nooit nee tegen mensen die iets willen betekenen voor de vereniging. Zo worden ze steeds meer betrokken bij de vereniging en zien ze wat er nodig om de vereniging goed te laten draaien.

Opleiden
En waarom leiden we wel nieuwe instructeurs, trainers en wedstrijdkader op, maar geen nieuwe bestuursleden? Scout de bestuurlijke talenten binnen je vereniging en laat ze meelopen met het bestuur. Mensen zeggen vaak nee tegen een bestuursfunctie omdat ze niet weten wat het inhoudt en wat er van ze verwacht wordt. Op deze manier leren ze wat besturen is en in welke vorm dat bij hun past.

Een aantal handige websites:

Lees hier interviews met jonge sportbestuurders. Wat is hun motivatie om bestuurslid te worden en wat levert het hun op?

Tips en trucs voor mogelijk nieuwe bestuursleden.

 Hoe kun je je structuur en je team zo aanpassen dat het werkt voor jouw vereniging?

Vier inzichten voor verenigngsbestuurders in een filmpje

Background