Goedbezochte themabijeenkomst “aansprakelijkheid en verzekeringen’’

29 maart, 2018

Goedbezochte themabijeenkomst “aansprakelijkheid en verzekeringen’’

Dinsdagavond 27 maart was de laatste avond uit de serie themabijeenkomsten voor bestuurders van verenigingen. Bestuurders van ruim 20 verenigingen waren aanwezig om zich bij te laten praten en antwoord te krijgen op hun vragen over aansprakelijkheid en verzekeringen.

Aansprakelijkheid
Voor de pauze begon Jos Antheunissen, lid van het College van Deskundigen van het Watersportverbond, met uitleggen wanneer een bestuurslid wel of niet hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden. Om vervolgens te vertellen over de aansprakelijkheid van een lid of vrijwilliger van de vereniging. Na zijn presentatie was er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Die vragen waren zeer uiteenlopend van aard. Van milieuverontreiniging tot evenementen en van het hijsen van boten tot ongelukken tijdens reizen.

Verzekeringen
Na de pauze was het de beurt aan Robbert Baggers van Baggers Assurantiën. Baggers is al jaren de huisverzekeraar van het Watersportverbond. Samen hebben Baggers en het Watersportverbond een verzekeringspakket speciaal voor watersport-, kano-, surfverenigingen en klassenorganisaties samengesteld. Baggers legde uit welke verzekeringen je zeker moet hebben als vereniging en welke meer een luxeproduct zijn.

Ook voor dit onderwerp was er voldoende tijd voor vragen. Daarbij bleek dat de vereniging voor veel kleine dingen niet aansprakelijk is en dat, als het mis gaat, een vereniging heel ver komt met aansprakelijkheidsverzekering. Een belangrijke tip is wel om er altijd voor te zorgen de boten in jouw haven en de deelnemende boten aan je evenementen goed verzekerd zijn. Dit geldt zowel voor boten van eigen leden als voor boten van passanten.

Meer informatie over aansprakelijkheid en verzekering:

Dit was de laatste themabijeenkomst in deze serie bijeenkomsten voor bestuursleden. Wilt u nog eens terugkijken op de verschillende bijeenkomsten kijk dan hier op onze website. In het najaar beginnen we met een nieuwe serie themabijeenkomsten voor bestuursleden van verenigingen. Heeft u suggesties voor een onderwerp? Mail dan naar vereniging@watersportverbond.nl.

Background