Geslaagde Landelijke Kanodag levert bestuurders nieuwe inzichten op

07 november, 2018

Geslaagde Landelijke Kanodag levert bestuurders nieuwe inzichten op

Zaterdag 3 november 2018 werd in DeWeerelt van Sport in Utrecht de Landelijke Kanodag voor bestuurders van kanoverenigingen en leden van kano-commissies georganiseerd. Daarnaast waren ook kano-instructeurs aanwezig voor de bijscholingsdag kano-instructeur niveau 3. Met ruim 150 aanwezigen kan het Watersportverbond terugkijken op een zeer succesvolle zevende editie.

De Landelijke Kanodag biedt bestuurders van kanoverenigingen en leden van diverse kano-commissies de kans om middels een leerzaam keuzeprogramma kennis tot zich te nemen, maar ook om bij te praten en kennis uit te wissel over verschillende onderwerpen. Nieuw dit jaar was de gezamenlijk organisatie met de bijscholing voor alle kano-instructeurs niveau 3 van alle disciplines. De bijscholing droeg bij aan het behouden van de licentie kano-instructeur 3 en zorgde voor extra veel reuring op het hoofdkantoor van het Watersportverbond.

Zinvol en geslaagd

Alle deelnemers konden tijdens de Landelijke Kanodag aan drie workshops of presentaties naar keuze deelnemen. Voor de bestuurders stonden o.a. thema’s als (ver)binden en behouden van jeugd bij uw kanovereniging, vier inzichten voor bestuurders, sportief besturen en veiligheid op het water op het programma. Tijdens de workshops en presentaties was er voldoende tijd om met elkaar te discussiëren over de thema’s wat tot nieuwe inzichten leidt. “De Landelijke Kanodag is gewoon zinvol en geslaagd. De workshops waar ik aan heb deelgenomen vond ik prima en geven misschien niet meteen overal antwoord op, maar gaven voor mijzelf wel nieuwe inzichten. Top!” aldus Rob Kohler, Penningmeester van HWC de Helmvaarders.

Licentie verlengd

De 82 aanwezige kano-instructeurs volgde tevens een wisselend programma, variërend van een workshop didactiek; hoe je lesgeeft, spelvormen, inschatten van vaardigheidsniveaus tot EHBO en veiligheid. Naast dat hun licentie hiermee weer voor 3 jaar verlengd is, was het ook voor hen een gezellige en inspirerende dag, waarbij meegelift werd op de uitstekende organisatie en catering van de Landelijke Kanodag.

Kampioenenparade en uitreiking toerbekers

De Landelijke Kanodag werd zoals ieder jaar afgesloten met een feestelijke borrel, het uitreiken van de toeronderscheidingen en de kampioenenparade. Bij de toeronderscheidingen ontving Marianne Boer dit jaar de Vriendschapstrofee. De Windhappersbeker, de beker voor een vereniging of personen die grote en/of langdurige prestaties en activiteiten hebben verricht op toeristisch gebied ging naar Martin Rendering van KV de Zwetplassers. Rendering is, samen met vier verenigingen, de organisator van de Kano Avondvierdaagse. Dit jaar kende het evenement alweer haar 45e editie en de voorbereidingen op de 46e editie zijn alweer in volle gang. Kano op IJburg ontving dit jaar de Ruytenschildtbeker, de onderscheiding voor de vereniging met de grootste ledengroei. De vereniging verwelkomde dit jaar maar liefst twintig nieuwe leden.

Na de toeronderscheidingen werden de Nederlandse kampioenen in het zonnetje gezet. Ivo Lamers, Jitta van der Laan, Ruth Vorsselman en kanopoloteams KV Keistad en KV Viking Venlo waren aanwezig en werden met mooie woorden toegesproken. Naast de gebruikelijke bos bloemen en een klein kado ontving KV Viking Venlo uit handen van hun eigen voorzitter nog een extra verrassing, namelijk een groot spandoek ter ere van het Nederlands kampioenschap. Het spandoek met de kampioensfoto komt bij het clubhuis te hangen, zodat voorbijgangers zien dat de Nederlands kampioen kanopolo bij de heren uit Venlo komt.

Background