Andreaspenning voor watersportvrijwilliger Luc de Haan

01 november, 2018

Andreaspenning voor watersportvrijwilliger Luc de Haan

Luc de Haan heeft zaterdag 27 oktober de Andreaspenning gekregen voor zijn grote bijdrage voor de watersport in Amsterdam en voor watersportvereniging Aeolus in het bijzonder. De Haan ontving de onderscheiding uit de handen van Erna Berends, de stadsdeelvoorzitter Amsterdam Noord, namens het College van B&W van Amsterdam.

De Haan zet zich al meer dan 35 jaar in voor de watersport in onze hoofdstad en omstreken. Zo was hij meer dan tien jaar lid van het regioteam Noord-Holland van het Watersportverbond. Hier behartigde hij de belangen van de georganiseerde recreatievaart in Amsterdam-Noord en was hij nauw betrokken bij het project ‘Sprong over het IJ’, waarmee de stad de verbinding van de oversteek over het IJ wil verbeteren.

Naast zijn werkzaamheden in het regioteam Noord-Holland, is de 73-jarige Amsterdammer al jaren actief bij watersportvereniging Aeolus. Hier ontfermt hij zich onder meer wedstrijd- en toerzeilen, kanovaren, motorbootvaren en suppen. De Andreaspenning is een onderscheiding van de gemeente Amsterdam.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt uitgereikt aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. De penning kan ook worden verleend aan personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een stichting of vereniging met een maatschappelijk doel hebben ingezet.

Background