Prachtige start van trainersopleiding 2018

11 oktober, 2018

Prachtige start van trainersopleiding 2018

In het weekend van 6 en 7 oktober vond de start plaats van de Trainer 3 / Zeilcoach 4 opleiding op het Regatta Center in Medemblik. Onder leiding van, docent en Topcoach 5, Klaartje Zuiderbaan zette een aantal kandidaten de eerst stappen in het Train de Trainer programma, of beter gezegd: passeerden de startlijn van een interessant parkoers richting het trainersdiploma van het Watersportverbond.

Tegelijkertijd draaide een aantal verenigingsinstructeurs een rondje rond de boeien voor een CWO-instructeurscertificering. Zij konden hun eigen vaardigheid in de 1-mans zwaardboot behalen of zelfs een PvB (Proeve van Bekwaamheid) doen voor een CWO-instructeurscertificaat. Dit alles onder het bezielende oog van CWO-opleider Frans Robertus.

In een zeer intensief programma werden voor- en nabesprekingen gehouden door de ene groep terwijl de andere groep in Lasers aan het varen waren. Vanuit de Ribs van het Watersportverbond werden vliegende wissels uitgevoerd om maximaal gebruik te kunnen maken van de ideale weersomstandigheden. Zo bleven de Laser Radiaal boten maar liefst 8 uur onafgebroken zeilend op het water, dankzij de strakke planning onder leiding van hoofdtrainer Christoffel van Hees van het Watersportverbond, afdeling Opleidingen.

Een aantal kandidaten hebben hun Instructeur 3 certificering behaald en kunnen hiermee op hun vereniging meehelpen met de eigen vaardigheidstraining van de jeugdzeilinstructeurs. Maar de kans is groot dat zij volgend voorjaar weer aan de volgende start zullen verschijnen voor bijvoorbeeld een I-4 opleiding.
Het vervolgweekend vindt plaats op 3 en 4 november in Medemblik. 

Background