Regiobijeenkomst West-Holland: ‘veiligheid op de Gouwe’

03 oktober, 2018

Regiobijeenkomst West-Holland: ‘veiligheid op de Gouwe’

Regioteam West-Holland - Een vernieuwde opzet bij de regiovergadering van het regioteam West-Holland. De invoering van de regiobijeenkomsten om verenigingen te informeren en te faciliteren, blijkt een gouden greep. Met het thema ‘veiligheid op de Gouwe’ ging het regioteam samen met een aantal aangesloten verenigingen uit de regio op bezoek bij bedieningscentrum Steekterpoort in Alphen a/d Rijn.

Het bedieningscentrum Steekterpoort is een modern bedieningscentrum dat zorgt voor vlotte, veilige en betrouwbare begeleiding van de beroeps- en recreatievaart over de Gouwe. Het thema veiligheid speelt bij veel zeilers en motorbootvaarders in de regio, tijd voor een rondleiding om beter inzicht te krijgen in wat er allemaal komt kijken bij het bedienen van de bruggen over de Gouwe.

Betrouwbare en veilige begeleiding
De rondleiding door het bedieningscentrum door de brugwachters van de Provincie Zuid-Holland maakte duidelijk hoe er gezorgd wordt voor een vlotte en betrouwbare begeleiding van beroeps- en recreatievaart en waar een brugwachter allemaal op moet letten bij het openen en sluiten van de brug. Zo maken de brugwachters zelfs gebruik van warmtecamera’s, zodat voetgangers en fietser beter zichtbaar zijn.

Nieuwsgierig naar bedieningscentrum Steekterpoort? Neem dan een kijkje via de virtuele rondleiding >>

Tips voor pleziervaarders over varen op de Gouwe
Een vertegenwoordiger van de containerterminal Alpherium gaf de bezoekers nog een aantal belangrijke tips mee waar pleziervaarders rekening mee kunnen houden tijdens het varen op de Gouwe. Pleziervaarders worden geadviseerd om consequent stuurboordwal aan te blijven houden. Soms denkt een schipper dat er aan de andere kant meer ruimte is met gevaarlijke situaties tot gevolg. Wie zich zorgen maakt dat de containerschipper geen zicht heeft op de vaarweg als hij zijn stuurhuis laat zakken hoeft zich geen zorgen te maken. Het schip hangt vol met camera's waardoor hij maximaal zicht heeft.  

Werkzaamheden Regioteam West-Holland
De regiobijeenkomst was tevens een gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tussen de vertegenwoordigers van de aangesloten verenigingen en de regioteamleden. Meer informatie over de werkzaamheden en het laatste nieuws vanuit het Regioteam West-Holland vind je hier.

Background