Bronzen EK kanopolo medailles voor Keistad en Odysseus A

11 september, 2018

Bronzen EK kanopolo medailles voor Keistad en Odysseus

In het weekend van 8 en 9 september hebben zowel de dames van KV Keistad als de heren van AKV Odysseus de bronzen medaille van de Europese Kampioenschappen Kanopolo voor clubteams (ECC) in het Britse Nottingham gewonnen. Een prachtig resultaat voor beide teams. Het kampioenschap, de Champions League van het kanopolo, is toegankelijk voor de nummer 1 en 2 van de landelijke competities, mits aangesloten bij de European Canoe Association.

Handhaving derde plaats
In het damestoernooi kwamen twaalf teams in actie. De dames van Keistad versloegen uiteindelijk het team van Hamburg met 3-2 in de 2e verlenging in de wedstrijd om het brons. “Wij zijn super blij en trots om onze derde plek op de ECC te handhaven. Volgend jaar gaan we proberen om de halve finale positief af te ronden en zo de finale te mogen spelen”, aldus speelster Charlotte Bakkes.

Geweldig resultaat
Bij de heren kwamen 19 teams naar Nottingham om te strijden om de medailles. AKV Odysseus is een frequent deelnemer aan de ECC. Vorig jaar grepen de heren uit Alkmaar met een vierde plaats net naast de medailles. Dit jaar won het team de wedstrijd om het brons met 6-5 van Cantania, de kampioen van Italië. “Een geweldig toernooi met enkel top teams. Hier een derde plaats behalen, is een goed resultaat. Ja, voor Odysseus A is dit een geweldig resultaat”, aldus speler Mats Pel.

De heren van landskampioen KV Viking Venlo debuteerden op dit toernooi en werden uiteindelijk 10e. Kijk voor alle resultaten op https://eca.torneopal.com/.

Background