In memoriam: Kees Kruijer

07 september, 2018

In memoriam: Kees Kruijer

Ons bereikte het droevige bericht dat Kees Kruijer, oud-voorzitter van WSV ‘Het Witte Huis’ en bestuurslid van de Stichting Zeiltrophy, maandag 3 september op 73-jarige leeftijd geheel onverwacht is overleden.

De zeilsport lag hem in de meest brede zin van het woord nauw aan het hart. In de jaren 60 en 70 zeilde Kruijer op hoog niveau in de Finn-klasse, met als hoogtepunt een reserveplaats bij de Olympische Spelen van München (1972). Naast zijn succesvolle prestaties op het water, heeft hij zich ook in het bestuur van Finn Club Holland enorm ingezet voor de Finn-klasse. Kruijer beklede 17 jaar lang de rol van voorzitter van de FCH en is daarnaast jarenlang, als voorzitter en lid, het gezicht van watersportvereniging Het Witte Huis te Loosdrecht geweest. Tot op het laatste moment was hij enorm toegewijd aan Het Witte Huis: zijn club!

Kruijer was tevens actief als bestuurslid van de Stichting Zeiltrophy en was de beheerder van de Conny van Rietschoten Trofee. De prijs die jaarlijks wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.

Het Watersportverbond wenst de familie, vrienden, kennissen, WSV De Witte Huis en Stichting Zeiltrophy veel sterkte met dit verlies.

Background