KNRM Helpt App gebruikt bij Kitefoil wedstrijd Adventure

12 september, 2018

KNRM Helpt App gebruikt bij Kitefoil wedstrijd Adventure

Tijdens de Foil Adventure wedstrijd georganiseerd door JumpTeam Scheveningen is er gebruik gemaakt van de KNRM Helpt App. Een app die de locatie van de watersporter tracked en zo nodig hulp kan aanbieden.

Afgelopen weekend was in Scheveningen het Kitefoil wedstrijd Adventure. Op dit evenement werd de KNRM Helpt App getest. In de nieuwste versie van de app kun je tijdens een event de deelnemers tracken, zodat hun positie goed te zien is. Dat is goed voor de veiligheid en een leuke toevoeging voor het event. De ruim 20 deelnemers gebruiken allemaal tijdens de wedstrijd de KNRM Helpt app. Zo waren ze goed te volgen voor publiek en de wedstrijdorganisatie, maar ook door de KNRM Helpt Alarmcentrale. In het geval van problemen konden zij gebruik maken van de nood- en assistentie knop die de App heeft.

 

KNRM Helpt App
Onlangs heeft het KNRM de Helpt App verbeterd. De app biedt watersporters en pleziervaarders die in moeilijkheden zitten een snelle manier aan om voor assistentie te vragen. Omdat de app je locatie doorgeeft en weet wie je bent, kan KNRM alarmcentrale snel en effectief optreden. Met als toevoeging van het nieuwe event-volgsysteem kan de KNRM Helpt App in de toekomst ingezet worden bij wedstrijden, toertochten, en andere groepsevenementen. De app is gemakkelijk te downloaden voor telefoon via Google Play Store en Apple App Store.

Kitefoil wedstrijd Adventure
De handige app werd tijdens Kitefoil wedstrijd Adventure gebruikt als ondersteuning voor het KNRM. Met succes, tussen Kijkduin en Ter Heijde begon één van de deelnemers het moeilijk te krijgen en gebruikte de app. Niet veel later kreeg de KNRM de melding binnen en werd er gelijk een reddingsboot op afgestuurd. De positie van de surfer was al bekend door de app, waardoor hulp snel ter plaatse was. In totaal is de app twee gebruikt tijdens de wedstrijd. KNRM is JumpTeam Scheveningen dankbaar dat zij het nieuwe event-volgsystem hebben getest op het Kitefoil wedstrijd Adventure.

Het Watersportverbond ondersteunt het initiatief van de KNRM Helpt App en heeft het contact gelegd met Jumpteam Scheveningen voor de test. JumpTeam Scheveningen is lid van het Watersportverbond.

 

Meer informatie over de KNRM Helpt App, klik dan >>> hier <<<

Background