Slotavond Verenigingscompetitie District Noord 2018

07 september, 2018

Slotavond Verenigingscompetitie District Noord 2018

De twintigste editie van de Verenigingscompetitie District Noord is woensdagavond 5 september afgesloten bij WaterSportvereniging Heeg. Op het Heegermeer zeilden de Friese, Groninger verenigingen en één vereniging uit Overijssel om de Kampioenswimpel per divisie. Verdeeld over vier divisies verschenen in totaal zestig polyvalken aan de start.

De Verenigingscompetitie District Noord is bedoeld om verenigingsleden die wel eens met de elementen van de wedstrijdzeilsport willen kennismaken, die gelegenheid te geven. De Verenigingscompetitie ging in 1998 van start met vijf verenigingen en zeilscholen. Het was een groot succes want in het tweede jaar meldden zich in Friesland twaalf verenigingen met zeilscholen, jeugdherbergen en/of watersportbedrijven. In Groningen is de competitie in 1999 gestart met vier verenigingen. In Friesland wordt inmiddels in drie divisies gezeild, in Groningen in 1 divisie, door in totaal 20 verenigingen. 

Het is steeds weer verbazend hoe veel zeilvaardigheid men opsteekt tijdens zo’n avondje wedstrijdzeilen. Dat heeft ook zijn uitstraling naar de deelnemende verhuurbedrijven en zeilscholen, die elk jaar weer hun schepen ter beschikking stellen. De zeilscholen leveren de boten en de verenigingen zorgen voor de benodigde materialen zoals boeien en een startschip. Voor elke vereniging komen drie teams uit.

Na de wedstrijden reikte bestuurslid van het Watersportverbond Jan Stelwagen in het ’t Sylhus de felbegeerde prijzen uit.

  • Winnaar Divisie 1: WaterSportvereniging Heeg
  • Winnaar Divisie 2: Vereniging Grouwster Watersport
  • Winnaar Divisie 3: KWV Langweer
  • Winnaar Divisie 4: Zeilvereniging Zuidlaardermeer

Een sfeerimpressie van de slotavond vind je hier. Uitslagen vind je op www.watersportverbond.nl/verenigingscompetitie

Background