In Memoriam: Lammert van der Meulen

05 april, 2019

In Memoriam: Lammert van der Meulen

Ons bereikte het droevige bericht dat Lammert van der Meulen maandag 1 april jl. op 88-jarige leeftijd is overleden. De kanosport lag Lammert zeer nauw aan het hart. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor met name het toervaren, was zeer actief voor de Toercommissies en was tevens bestuurslid van de Nederlandse Kano Bond. Samen met zijn echtgenote Elly, was hij erelid van de Nederlandse Kano Bond / Watersportverbond.

Lammert heeft een grote rol gespeeld bij de oprichting van kanovereniging Jason in Krommenie. Mede door de inzet van Lammert en Elly is deze kanovereniging in 1972 opgericht en doorgegroeid tot een stabiele kanovereniging. Zo vervulde hij onder meer de rol van voorzitter en was hij actief in diverse andere functies.

Lammert heeft in de beginjaren ’90 Mart Visser opgevolgd als voorzitter van Gewest Noord en was dit tot maart 2001. Als voorzitter van het Gewest Noord was hij ook voorzitter van de ‘Stichting ondersteuningsfonds kanoverenigingen Noord Holland’. Daarnaast zat hij ook in de organisatie van ‘Noord-Holland Rond’. Dit was een zesdaagse kanotocht van 235 kilometer, waarbij de deelnemers mochten kamperen bij kanoverenigingen. Ook organiseerde hij diverse (Pinkster)kampen.

Het Watersportverbond wenst de familie veel sterkte met dit verlies.

Background