25 jaar Windsurfing Berkendonk Helmond

14 augustus, 2019

25 jaar Windsurfing Berkendonk Helmond

Dat Helmond een windsurfvereniging heeft zal bij velen misschien niet bekend zijn. Al 25 jaar wordt er op de recreatieplas Berkendonk door Windsurfing Berkendonk actief gesurft. Daar staat de Surfhut, de thuisbasis van de vereniging.

Vandaag de dag heeft de vereniging ruim 150 leden, bieden ze betaalbare surfcursussen aan voor jong en oud en organiseren vele surfactiviteiten. Het bijzondere van WSB is dat de hele club gerund wordt door vrijwilligers. Het zijn ook diezelfde vrijwilligers die opgeleid zijn tot surfinstructeur en de surflessen geven. Door er zelf veel tijd, energie en geld in te stoppen heeft de club zich door de jaren weten te ontwikkelen tot de volwassen vereniging die het nu is.

Windsurfen, samen beleven

Het motto in de beginjaren: “Weer of geen weer, het surfen gaat door”, nu is het motto van de vereniging “Windsurfen, samen beleven”. Daarom werd het 25-jarig jubileum van de vereniging gevierd door een groot surffestival te organiseren waar iedereen gratis bij aanwezig kon zijn. Het weer was de vereniging in Helmond goed gezind, met een zonnetje en een leuke bries. De freestyle surfclinic en een echte ‘Oude deuren race’ waren erg leuk om naar te kijken en om aan mee te doen. De gratis proeflessen windsurfen zaten volgeboekt en al snel was er een gezellige wirwar van zeilen op het water te zien.

Geslaagd jubileum

Op de wal was er ook van alles te doen in de vorm van een Surfbazaar en beachvolleybalwedstrijden. De GPS-cup werd uitgereikt en bestuurslid Stefan Koper van Watersportverbond bracht als cadeau een mooi jubileum-tegel mee. Daarna kon iedereen genieten van een heerlijke BBQ. Een geslaagde dag die samen met heel veel leden en aanwezige is beleefd.

Het Watersportverbond feliciteert Windsurfing Berkendonk van harte met haar 25-jubileum. Op naar nog vele mooie jaren windsurfen op recreatieplas Berkendonk. Kijk voor meer informatie over Windsurfing Berkendonk Helmond op www.windsurfingberkendonk.nl

Background