Examens Klein Vaarbewijs vanaf 2020 bij het CBR

04 februari, 2019

Examens Klein Vaarbewijs vanaf 2020 bij het CBR

Vanaf 1 januari 2020 zal de examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en Groot Pleziervaartbewijs niet langer door VAMEX maar door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden uitgevoerd. De voorgenomen overdracht van deze taken werd eerder met een jaar uitgesteld.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat verantwoordelijk is voor de vaarbewijzen in Nederland, heeft nu besloten de wettelijke taken van de VAMEX per 1 januari 2020 door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) worden uitgevoerd.Het gaat zowel om het afnemen van de examens als de uitgifte van de vaarbewijzen.

Soepele overgang van activiteiten
Dat betekent dat 2019 het laatste jaar is waarin u bij VAMEX een vaarbewijs examen kunt afleggen en een vaarbewijs kunt aanvragen. Het CBR en VAMEX werken samen aan de voorbereiding voor een soepele overgang van de activiteiten. Als er meer bekend wordt over de overgang zal hierover op de website van het CBR worden bericht.

Het Watersportverbond is samen met de Koninklijke Motorboot Club (KNMC), Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond en de Reddingsbrigade de initiatoren van de VAMEX.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het CBR.

Background