Eredivisie Zeilen: nog op zoek naar enthousiaste wedstrijdzeilers?

18 januari, 2019

Meedoen aan Eredivisie Zeilen, maar nog op zoek naar enthousiaste wedstrijdzeilers?

De Eredivisie Zeilen is niet meer weg te denken uit de Nederlandse wedstrijdzeilkalender. Ieder jaar gaan verenigingen uit het hele land de strijd met elkaar aan om de felbegeerde landstitel. Wil jij meedoen aan Eredivisie Zeilen, maar zijn er binnen jouw vereniging te weinig wedstrijdzeilers? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om toch deel te nemen.

In 2018 namen circa 120 leden van 15 watersportverenigingen aan de competitie deel. De verenigingen namen het in vijf speelrondes tegen elkaar op in door de organisatie geleverde identieke boten. Het wedstrijdformat: sprintwedstrijden. Wereldwijd varen meer dan 500 verenigingen uit 17 landen volgens hetzelfde concept om uiteindelijk samen te komen in de Sailing Champions League.

Ik zoek wedstrijdzeilers

Zijn er binnen jouw watersportvereniging onvoldoende wedstrijdzeilers om een eredivisieteam te vormen, maar wil je wel graag meedoen? Dan is het ook mogelijk om via een combinatieteam van verschillende verenigingen in actie te komen. Denk hierbij aan een Eredivisie Team Loosdrecht, Limburg of Randmeren. Heb je vragen of wil je kijken naar de mogelijkheden voor deelname? Neem dan contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl.

Ik zoek een vereniging

De eredivisie is een competitie tussen verenigingsteams. Zeil je al wedstrijden in een bestaand team en lijkt het je leuk om met dat team de eredivisie te zeilen? Dan dien je het team namens een bij het Watersportverbond aangesloten watersportvereniging in te schrijven. Als je op zoek bent naar zo'n watersportvereniging neem ook dan contact op met het Watersportverbond via wedstrijdsport@watersportverbond.nl,  samen kijken we wat we voor jouw team kunnen betekenen.

Meer informatie over Eredivisie Zeilen is op www.eredivisiezeilen.nl te vinden.

Foto: Jasper van Staveren

Background