Start opleidingen Zeiltrainer 3 en 4 in oktober

25 juli, 2019

Start opleidingen Zeiltrainer 3 en 4 in oktober

Het eerste praktijkweekend voor de opleidingen Zeiltrainer 3 en Zeiltrainer 4 is 11 t/m 13 oktober in Medemblik. Hierna volgt nog een praktijkweekend en drie verdiepingsdagen. Inschrijven voor deze opleidingen is nog mogelijk!

Onze zeiltrainersopleidingen zijn voor iedereen die bezig is of de wens heeft (jonge) wedstrijdzeilers beter te laten presteren. Scholieren, studenten, werkenden, actieve wedstrijdzeilers, ouders, ex-wedstrijdzeilers of instructeurs; iedereen die zeilen als passie heeft en kennis heeft van de wedstrijdsport, is welkom!

Zeiltrainer 3 en 4
Zeiltrainer 3 leidt je op tot trainer van beginnende tot gevorderde wedstrijdzeilers bij een vereniging, vaarschool of klassenorganisatie.

Voor de Zeiltrainer 4 zijn de inhoudelijke eisen zwaarder en is de cursus omvangrijker qua opzet en diepgang. Deze cursus is voor de zeiltrainers die op nationaal- en internationaal niveau aan de slag gaan met talenten en (aankomende) toppers.

Opleidingsinhoud 
Welke oefenstof kies je voor je trainingen? Hoe bied je die oefenstof aan? Hoe motiveer je zeilers en hoe juist niet? Hoe plan en organiseer je een goede training? Deze vragen staan centraal.
In de opleiding zorgen we dat je je kennis, vaardigheden en eigenschappen verbetert die je als trainer nodig hebt. Onderwerpen als methodiek, didactiek, techniek, tactiek, trim en het weer komen aan de orde. Ook behandelen we hoe mensen leren en hoe je daar het beste op in kunt spelen. 

Opzet van de opleidingen
De opleiding met twee weekenden waarin je op zeer praktische wijze je verdiept in het training geven. Daarna volgen er drie verdiepingsdagen waarbij je je vooraf steeds verdiept in één onderwerp en op de dag leert deze kennis in praktijk in te zetten.

Misschien wel het allerbelangrijkste is het samen leren en ontwikkelen met gelijkgestemden met dezelfde passie die je tijdens de opleiding zult ontmoeten. Vele trainers denken met plezier terug aan hun opleidingstijd en velen hebben met hun opleiding studiepunten kunnen verzilveren.

Praktische informatie 
Eerste praktijkweekenden training geven: 11 t/m 13 oktober 2019 te Medemblik
Tweede praktijkweekenden training geven: 8 t/m 10 november 2019 te Medemblik
Theoriedagen:

  • Aero Hydro en snelheidstraining: 23 november 2019 te Medemblik
  • Strategie en stroom: 14 december 2019 te Medemblik
  • Tactiek: 18 januari 2020 te Medemblik

Alleen voor Zeiltrainer 4:

  • Coaching/begeleiding en fysieke zeiltraining: 8 februari 2020 te Scheveningen

Tijdens en na de opleiding doe je in de praktijk ervaring op en maak je de nodige “vlieguren” door het geleerde in de praktijk te brengen. Wanneer je op het benodigde niveau bent om af te ronden, kun je de zogenaamde Proeven van Bekwaamheid afleggen. Als je daarvoor slaagt, ontvang je het door NOC*NSF officieel erkende diploma Zeiltrainer 3 of 4.

Kosten
Zeiltrainer 3: € 595,- voor leden.
Zeiltrainer 4: € 595,- voor leden.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven via webshop.watersporters.nl.
Voor vagen kun je ons mailen via opleidingen@watersportverbond.nl.

Background